Къщата на Мария Сапунджиева в Ковачевица всъщност е плевня

Мария Сапунджиева

  Пожелавам си никога да не ставам като мама Божка!“, отсича Мария Сапунджиева, когато някой я попита за героинята й в „Пълна лудница“. Актрисата мрази коронната си роля и угасне ли камерата в студиото, няма търпение да махне тоновете грим и мазила от лицето си и да се отдалечи от сценичния си образ. Но въпреки това тя се дразни, когато някой й каже, че работата й в комедийното предаване на Нова телевизия е халтура.

„Държа да се знае, че аз през живота сr халтура не съм правила. Халтурата е отношението ти към работата, а аз винаги съм подхождала професионално към всичките си служебни ангажименти“, заявява актрисата.

Къщата на Мария Сапунджиева в село Ковачевица е плевня. Постройката е изтрадена изцяло наново, но е запазила автентичния си вид от началото на миналия век

Тя предпочита зрителите да я знаят не като лице от екрана, а като звезда от театралната сцена. Евтината слава й е чужда, затова бяга от светските партита и суматоха.

За нея истинският рай е в родопското село Ковачевица, намиращо се до минералните бани на Огняново, недалеч от гръцкия курорт Кавала. Зимата в този регион е мека – сняг не се задържа заради топлите течения от Бяло море.

Домът на Мария Сапунджиева някога е бил плевня и овчарник, но сега старата постройка е превърната в произведение на изкуството. Главната вина за актуалния вид на сградата е на един много важен мъж в живота на актрисата – Жоро, но не Бекъма, а съпруга й, който е художник.

„Той е родом от Широка лъка и родопският му корен е силен. Много приятели казват, че аз съм го вдъхновила за къщата и вътре усещат моя дух. Може и така да е, нали всеки художник има муза“, скромничи стопанката на уникалния дом.

Провинциалната резиденция на мама Божка е строена стена по стена в продължение на осем години. Спазена е архитектурата от онова време и сградата все така изглежда като плевня. Облицовката е от дърво, но инак стените са от камък и глина.

Когато не са в Ковачевица, собствениците предоставят имота си на любители на селския туризъм. Мария Сапунджиева дори е оставила книга за похвали и оплаквания в къщата. Тефтерът, разбира се, е пълен само с комплименти.

„С много мерак правим всичко там. Уших перденца, събрах колекция от ценни тъкани – козяци, черги, покривки за миндери. От баба ми са тъканите чаршафи с дантелите, на които се спи толкова приятно. Дори взех нейната носия и на Нова година я обличам, Комбинирам я с пояса на дядо – 7-метров, бял, вълнен“, разправя актрисата.

Въпреки че е на 43 и до пенсионирането си има още две десетилетия, Мария отсега мечтае за момента, в който ще се нанесе за постоянно в Ковачевица. Настъпи ли това време, ще се потопи в спокойствието и красотата на местната природа и ще се отдаде на занимания, присъщи за бабите от миналия век.

Някога Сапунджиева имала и още една мечта, която обаче така и не могла да реализира. Тя е майка на двама синове, а искала да роди и момиче, което да кръсти Калина. Преди двe-три години обаче се отказала и с мъжа й Жоро решили вместо щерка да гледат куче.

И си взели пес на име Рада.

Макар и прехвърлила 40-те, екранната мама Божка има фигура, на която всяка девойка може да завиди. Актрисата поддържа перфектни мерки – 45 кг за ръст от 155 см. Манекенските си пропорции постигнала с гладуване.

Преди няколко години Сапунджиева била скована от силна болка в кръста. Мъчел я и постоянен обрив, проблем с щитовидната жлеза и висок холестерол. Но след първото т. нар. разтоварване с глад по метода на Лидия Ковачева здравословните проблеми изчезнали като с магическа пръчка. Сега Мария се лишава от храна два пъти в годината за по две седмици, а през останалото време почти не кусва месо.

Наскоро актрисата си поставила за цел да откаже и цигарите, което обаче едва ли ще е толкова лесно предвид това колко страстна пушачка е тя.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Къщата на Мария Сапунджиева в Ковачевица всъщност е плевня"

  1. offshore corporations   02.12.2012 at 21:58

    Актрисата Мария Сапунджиева от години живее разделена със съпруга си Георги. Художникът предпочита да е в селската им къща в Ковачевица, а актрисата – да работи в София, писаха жълтите издания. Синовете й прекарват учебната година при майка си, а лятото – на село. Говори се още, че основните приходи в семейството идвали от халтурите на Мария, която успешно се вихри в „Пълна лудница“ като мама Божка. За да разберем дали е така, потърсихме актрисата за коментар.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *