Мога ли да тренирам по време на цикъл?

Кои са безопасните упражнения по време на цикъл

фитнес менструален цикъл
Не правете подобни упражнения докато сте неразположени

Много жени споделят, че не се чувстват добре по време на менструация и са възпрепятствани да извършват обичайните за своето ежедневие дейности. Освен грижата за семейството, особено значение за тях има и въпросът „Мога ли да ходя на фитнес през този период?”.

Експертите по женско здраве са лаконични и категорични: „Да”. Обясняват, че фитнес тренировката по време на цикъл дори е полезна, защото упражненията биха могли да облекчат неприятните чувства като безпокойство, лесна умора и главоболие. Но все пак има някои определени движения, които би трябвало да избягвате.

Как да тренирам по време на менструация?

Особено подходящи са йога заниманията, тъй като не са твърде интензивни, а в същото време спомагат за подобряване на кондицията и зареждат с енергия. В същото време обаче задължително трябва да избягвате някои упражнения, които могат да доведат до усилване на течението. Това са всички от така наречените „обърнати пози”, при които главата преминава в по – ниско положение от тялото. Конкретно:

  1. Свещ с опора на раменете (Шаламбха Сарвангасана)
  2. Челна стойка (Шаламбха Ширсасан)
  3. Рало (Халасана)

Специалистите като цяло препоръчват, в този период да се изпълняват леки упражнения, които не натоварват сърцето и стомаха. Важно е при тях главата да бъде отделена от земята. Ако усетите, че не се чувствате добре е хубаво да прекратите.

Йога за начинаещи:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *