Общинарите се подиграха със софиянци! Таксите за паркиране в синята зона остават!

синята зона

Кметицата Йорданка Фандъкова отказа да отстъпи пред исканията за промени на скандалните нови правила за паркиране в центъра на града.

Според нея, те нямат алтернатива и на който не му допадат значи е „за“ хаоса в столицата. Интересното е,че паркирането в столицата на Германия, Берлин е десет пъти по-евтино.

Само срещу такса около 20 евро за две години, жителите на германската столица могат да паркират две години в центъра на града. От друга страна, СОС запази привилегията на общинските съветници за безплатно паркиране.

новото зониране на столицата

Което още повече ядоса хората, според които новата наредба е истински рекет спрямо живущите в центъра. И я определиха за опасна, защото може да стане прецедент за бъдещи посегателства срещу правата на гражданите. Въпреки брожението, Валя Чилова, съветник от ГЕРБ, заяви, че новите правила за паркиране в София не дискриминирали столичани.

Силно изказване направи и друг общински съветник, Ангел Джамбазки от ВМРО. Според него, повишаването на таксата за синя зона не е било съобразено с обществените и икономическите условия, и доходите на хората не позволявали подобно увеличение, казва съветникът от ВМРО Джамбазки.

Въпреки силният отзвук, който предизвика в социалната мрежа новата наредба, едва стотина души се събраха пред Столична община, за да протестират срещу промените в правилата за паркиране.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/N0zOGy6yzKY

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Общинарите се подиграха със софиянци! Таксите за паркиране в синята зона остават!"

  1. Pragmaticplay Net   17.02.2023 at 4:58

    It’s really very complicated in this busy life to listen news on Television, so
    I simply use world wide web for that reason, and take the newest information.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *