Измама: Бойко Борисов подал заявка за полета на „Тигрите“ цели 4 дни след скандала!

Авиоотряд 28

Преди около два месеца правителственият Авиоотряд 28 превози два футболни отбора от София до Варна.

Скандалното беше, че единият от въпросните отбори бе този на премиерските „тигри“ – „Витоша Бистрица”, а другият – на депутата от ГЕРБ Емил Димитров – „Чавдар Етрополе”. От движението „България за гражданите” са изискали документацията на този полет.

След като получили документацията, от движението констатирали странно несъответствие, че заявката за полета е била дадена дни по-късно от Българския футболен съюз. Молбата за това е подадена в Министерския съвет на 1 август, сряда, а полетът е осъществен четири дни по-рано – на 28 юли, събота.

Емо Ротмансо платил масрафа за полета

От своя страна, вместо дa обяснят това несъответствие, от Авиоотряд 28 пък се канят да съдят всеки, който ги обвини във фалшификация. Шефът на отряда отказва коментари. Според буквата на закона, правителственият авиоотряд може да прави полети единствено със специално предназначение – т.е. да превозва премиера, президента и председателя на Народното събрание, полети за министерства и ведомства.

От молбата на БФС се разбира, че въпросният полет е разрешен от премиера, но срещу плащане. За това пътуване са дадени 23 163,28 лева.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/FsXgRtEaiqM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *