Българите – най-здравно неграмотните европейци!

пенсионерите ни са най-болните в Европа

Ние се оказахме най-здравно неграмотните европейци . Според поредното изследване над 60 % от нашенците не знаели как да приемат предписаните им лекарства, в  какви комбинации стават опасни, не знаят и кога и къде да ходят за профилактични изследвания.

Над половината хронично болни българи не спазвали предписаната им от личният лекар диета. Тези стряскащи данни са изнесени от изследване на здравната грамотност на гражданите направено в осем страни поръчано от Европейската здравна комисия. Стряскащото е, че по- млко от 25 процента българи знаят откъде да почерпят здравна информация по даден проблем. В това отношение до нас застават единствено испанците. Най-осведомени как да си пазят здравето са

лекар

жителите на Холандия, Ирландия и Полша. Цели 51 на сто от запитаните българи споделят, че им е трудно да разберат какво им обяснява докторът и какво пише в здравните медии. Според комисията основният проблем на нашите сънародници е в това, че не спазват препоръките от лекарите и нарушават лечебният режим когато бъдат изписани от здравното заведение, заключават експертите, направили изследването.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/9TUU6lC90zw

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *