Бойко Борисов проваля спонсорирането на ЦСКА от “Газпром”

Бойко Борисов

  Влизането на руския енергиен гигант „Газпром“ в ЦСКА е на път да се провали заради премиера Бойко Борисов. Той се опитвал тактично да изгони кандидат-спонсора на „червените“, за да не потекат милионите към „Титан“, научихме от достоверен източник.

Преди известно време „спасителят“ на всички клубове обеща публично, че през октомври „Газпром“ ще бъде основен спонсор на 31-кратния шампион на България. Идеята обаче е била това да стане, когато той чрез депутата Емил Димитров – Фаса придобие ЦСКА. Така милионите на енергийния гигант щели да отидат в джобовете на гербаджиите, а не в тези на „титаните“. Точно затова Бойко неведнъж изказваше мнение по проблемите на „армейците“ и все намекваше, че докато „Титан“ са на власт, клубът няма да се оправи. За щастие на всички привърженици на ЦСКА плановете на премиера се провалиха и собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов нямат никакво намерение да се разделят с акциите на клуба.

Димитър Борисов - Гърнето и Иво Иванов - Праховеца

Наши източници разкриват, че след провалените преговори за смяната на собствеността е имало повторно запитване от страна на „Газпром“. Като посредник по сделката – роля, която съвсем не му подхожда в качеството му на премиер, Борисов заявил на руснаците, че все още най-титулуваният български клуб има десетки милиони задължения. Така влизането им в ЦСКА щяло да е пагубно за тях. Той им обещал, че отново ще ги потърси чак когато борчовете се изчистят и управлението бъде поето. Така Борисов тактично успял да отклони мераците на „Газпром“ да помогне на „армейците“. Кандидат-спонсорите били респектирани и от показното лансиране на Христо Стоичков. Емил Димитров – Фаса, като председател на Инициативния комитет за възраждане на ЦСКА, постоянно повтаряше, че именно Камата ще бъде новият силен човек в „Борисовата градина“.

По всичко личи обаче, че готвеният от гербаджиите сценарий няма да се разиграе. Димитър Борисов и Иво Иванов ще продължат да дърпат конците на „Армията“, а Стоичков няма да е президент.

От „Титан“ назначиха за изпълнителен директор Георги Илиев-Майкъла. С него те целят стабилизиране на клуба. Новият шеф е известен с това, че е добър мениджър и умее да разпределя правилно финансите. С назначението „боклукчиите“ окончателно, отрязват мераците на Фаса да лапне клуба без пари. Гербаджиите се надяваха, че чрез натиска на близките до депутата и Димитър Ангелов – Дучето фенове, „титаните“ ще им подарят акциите, а след това „Газпром“ ще издържа ЦСКА.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *