Станимир Флоров нарочно „изпуснал“ Таки, за да не издаде замесени в наркомрежата му ченгета

Христофорос Аманатидис-Таки

  Наркобосът Христофорос Аманатидис-Таки е щял да проговори за връзките си с висши ченгета, които отговарят за борбата с разпространението на наркотици.

Затова е постигната договорка той да не бъде притесняван както вече бе писано още преди няколко месеца. Тогава Цветанов обяви, че Таки е арестуван в Дубай. Преди дни самият Цветанов разказа, че Таки вече не е в Дубай и е напуснал страната.

„В това няма нищо странно. Нашите ченгета никога не са искали да арестуват Таки и да го вкарват в затвора. Първо, защото имат чудесни взаимоотношения, и второ, защото ако проговори, ще повлече доста от тях, ако не и цялото МВР„, разказва бивш кадър на вътрешното ведомство.

Таки изчезва от България в началото на 2009 г. Бандата му е арестувана, но не и той самият. Из ъндърграунда на София се говори, че обявеният за наркобос Таки често е посещавал инкогнито сградите на Столичната дирекция на полицията и ГДБОП. Преди да изчезне от България, вероятно предупреден, че му се готви арест, шеф на отдел „Наркотици“ в ГДБОП е Станимир Флоров, който сега е директор на цялата служба. Докато той е отговарял за противодействието на престъпленията, вършени от Таки, люлинският бандит никога не е бил арестуван и притесняван по какъвто и да било начин.

Станимир Флоров

„Тоя Таки го направихте легенда. Обикновен люлински крадец, само че се издигна, защото беше човек на ченгетата. Те го направиха това, което е. Също като братя Галеви – избягали. Как няма да избягат, като са хора на полицията.

А Таки им беше приятел, не знам по каква линия, сигурно пак по полицейска“, категоричен е негов връстник от квартала. Всъщност в началото Таки наистина е лежал в ареста в Дубай. Това обаче продължило кратко. Източници от ГДБОП разказват, че по време на ареста му от Интерпол в службата е настанала голяма суматоха. Ръководството на МВР също е знаело за последствията, които може да има задържането на човек, с когото те усилено са контактували дълги години. Това става точно след думите на Васил Костов, подсъдим по делото „Килърите“, че Бойко Борисов е намесен в международен трафик на наркотици, и скандалът едва е овладян.

Подобни намеци, но не толкова категорични, бяха отправени и от подсъдим по делото „Октопод„. Медии съобщиха наскоро, че един от куриерите по канала на осъдения в Германия български наркотрафикант Александър Александров – Сашо Храбрия, е разказал, че бандитът се е срещал с високопоставени представители на държавни институции у нас, включително и с „генерала“, който се оказва бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов.

„Засега скандалните връзки на хора от ГЕРБ с наркотрафика успяват да се запазят в тайна от обществото, но в Европа и САЩ чудесно ги знаят и използват този факт. Нашите стават послушни, когато видят с каква информация разполагат в цивилизования свят, и дори националните интереси ще предадат, за да не видят бял свят папките“, усмихва се дипломат от кариерата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *