Скандал! Опандизиха Златка Райкова и любовника й Камен Куката! Открили в джипа им оръжие и дрога!

Златка Райкова

Плеймейтката Златка Райкова отново се озова в епицентъра на екшън с гангстерски привкус, научихме от сигурен полицейски източник. Миналия петък, 23 март, блондинката е била арестувана заедно с плевенския бандит Камен Балбузанов – Куката, с когото се е връщала от Румъния.

Според противоречивата и оскъдна информация, която изтича по неофициален път от полицията в Плевен, джипът на Златка Райкова е бил спрян за проверка от ченгетата на връщане от Румъния, малко след като е пресякъл Дунав мост. В лъскавото возило, шофирано от силиконовата красавица, се е возил Камен Куката, у когото били открити няколко грама кокаин, както и незаконен боен пистолет с изтрити номера.

Докато траял обискът обаче, 35-годишният Камен Куката успял да изхвърли дрогата в канавка и така бил закован „само“ с незаконния пистолет. Балбузанов веднага бил въдворен в ареста за 72 часа, а любовницата му Златка Райкова дала писмени обяснения, след което била пусната, без да й бъдат повдигнати обвинения. Според обясненията на Русата Златка тя не е подозирала, че приятелят й Камен Балбузанов се е возил до нея въоръжен до зъби с незаконен боен пистолет. Златка    напълно отрича да е пренасяла и дрога в джипа си. Количеството кокаин, открито в канавката, не е приложено към списъка с обвинения, отправени към Камен Куката.

Въпреки   че   прословутият бандит, който открай време се ползва с репутацията на гангстер №1 на Плевен, е бил задържан зрелищно, инцидентът не е попаднал в информационния бюлетин нито на русенската, нито на плевенската полиция. Най-логичното обяснение за потулването на случката е, че Камен Куката е задържан от гранични ченгета от Русе след сигнал от колегите им от Румъния за съмнителен пътник в джипа на Златка Райкова.

Макар „Гранична полиция“ да е част от структурата на МВР, между граничарите и ченгетата в Русе съществува напрежение от миналия януари, когато местните антимафиоти удариха корумпираните си колеги в акция „Граница“. Тогава 14 гранични ченгета от Дунав мост бяха арестувани за рекет на румънски тираджии

Камен Балбузанов - Куката

  След този случай стана практика различните служби в русенския и плевенския регион да спестяват на колегите си информация за успешно проведени акции, а да докладват директно в София.

Възможно е и друго – около ареста на Камен Куката да не се шуми умишлено с цел наказателното производство да приключи бързо и с осъдителна присъда без характерната медийна“ истерия, която съпътства задържанията на гангстери от неговия калибър.

Камен Балбузанов – Куката е бил освободен от ареста в понеделник по обяд, като му е повдигнато обвинение за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. Ако бъде признат за виновен, той рискува от 3 до 8 години затвор. Пистолетът, открит у Камен Куката, пък е даден за експертиза, за да се установи дали това не е изчезналото оръжие от миналогодишната лятна кървава баталия между българи и роми в центъра на Плевен. Тогава над 40 озверели роми от село Буковлък нахлуха с бухалки, щанги и метални пръти в елитното заведение „Канапе“ и нападнаха Камен Балбузанов и четирима негови сподвижници. В бруталната касапница, разиграла се на 27 август 2011 г., ранени бяха както Камен Куката и хората му, така и трима от мургавите нападатели.

За да спре настървения щурм на ромите, един от аверите на Куката – Явор Маринчев, стреля с незаконен пистолет, а един от куршумите улучи в главата ромския тартор Ицо Панов, който оживя по чудо. Други двама мургави агресори също   бяха   ранени   от огнестрелното оръжие, което обаче така и не бе открито. Впоследствие Явор Маринчев – Хиената, Камен Куката и останалите от плевенската ъндърграунд компания твърдяха, че пистолетът е бил отнет от ръката на един от нападателите. Явор Хиената стрелял отчаяно и напосоки, за да се спаси от сигурна смърт. Тогава ченгетата приеха версията, че най-вероятно циганите са успели да вземат със себе си незаконния пистолет, докато са се оттегляли от кървавото сражение.

Поръчаната лабораторна експертиза на открития преди дни у Камен Куката боен пистолет може да утежни положението на гангстер №1 на Плевен ако се окаже, че със същото оръжие е било стреляно и миналото лято. Все пак антимафиотите признават, че е малко вероятно да става въпрос за един и същи незаконен пистолет.

„Едва ли Куката би си вкарал такъв автогол – да ходи с пистолет, с който са били ранени тежко трима души в зрелищна кървава баня. Нека обаче не забравяме, че и убийството на Андрей Луканов бе разкрито след невероятния гаф на наемниците да стрелят с оръжие, използвано в друго престъпление“, коментира опитен криминалист.

Камен Балбузанов – Куката нашумя като престъпен авторитет в бизнеса с дрога в Плевен още през 2003-а, когато заедно с партньора си Красимир Първанов – Гулянския бе арестуван за отвличане и побой над 20-годишен дилър на кокаин, позволил си да не се отчита. В следващите години Куката и Гулянския бяха задържани още няколко пъти, а след като попаднаха сред мишените на акция „Респект“ през есента на 2005-а, тогавашният главен секретар на МВР генерал Илия Илиев ги нарече „основни двигатели на престъпността в Плевен“.

Куката   оцеля   в цели 6 атентата, за последно Георги Петков – Дачи стреля с   калашник   срещу него на 20 ноември 2009   г   в   пианобар „Латино“   Неотдавна Дачи бе осъден на 20 години затвор за неуспешния опит да ликвидира Балбузанов по поръчка на Пешо Сумиста. Босът на „Килърите“ искал да очисти Куката, за да пробие на пазара за дро-га в Плевен и региона.

Самият Балбузанов отрича да   е наркобос и се представя като   „бизнесмен с буен нрав на младини“,  когато гопитат защо  в криминалното му досие има 11 присъди за кражби, измами      и хулиганство.

Според информирани в последните 2-3 години Камен Балбузанов се занимавал с изкупуване на  апетитни терени в Плевен, въртял и търговия с недвижими имоти, както и бизнес с покупко-продажба на автомобили.

Миналото      лято Камен    Куката    за първи път бе засечен в   Слънчев   бряг   в компанията на Златка Райкова и още тогава тръгна мълва, че 35-годишният крими герой е поредното завоевание на силиконовата блондинка

Балбузанов е женен и има дъщеря на име Естел,  но от няколко месеца не живее със съпругата си Стела, която изоставил по настояване на любовницата си Златка Райкова.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Скандал! Опандизиха Златка Райкова и любовника й Камен Куката! Открили в джипа им оръжие и дрога!"

  1. bit.ly   31.08.2021 at 16:51

    Hello, Neat post. There’s a problem along with your site in web explorer,
    would test this? IE still is the market leader and a big section of folks will
    leave out your great writing because of this problem.

    Отговор
  2. off asmr   04.09.2021 at 11:15

    It’s actually a cool and useful piece of info. I am glad that you shared this useful info with us.
    Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *