4 домашни маски за всеки тип коса

Предлагаме ви няколко рецепти за здрава и красива коса. 4 различни маски според типовете коса, които са лесни за изпълнение, като използвате продукти от вашата кухня.

коса

СУХА КОСА – ЗЕХТИН И ЯЙЦЕ

Смесете 3 лъжици зехтин екстра върджин с 2 яйца и нанесете на косата си. Изчакайте да престои 20 минути преди да я измиете. Зехтинът ще помогне да се хидратират тънките косми, а протеинът в яйцето ще стимулира растежа.

ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА – АВОКАДО И МЕД

Смачкайте 1 авокадо и го смесете с 1 лъжица чист мед. Нанесете на косата и изчакайте 20 минути. След това измийте.

Авокадото е много богато на витамини, особено на витамин Е, и протеини, които помагат да имате мека и здрава коса. Амаска медът има антибактериално действие.

МАЗНА КОСА – ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ И ЛИМОН

Смесете 60 мл ябълков оцет с настърганата кора на цял лимон. Поставете на косата си за 15 минути, за да изсмуче мазнината от скалпа. После измийте.

Ябълковият оцет ще елиминира натрупаните вещества от козметиките за коса и ще я направи здрава и блестяща. Също регулира нивото на рН, унищожава бактериите и премахва пърхота.

Лосион № 1 срещу косопад и оплешивяване – ЕФЕКТ- 2

ЗА СУХ И ЛЮЩЕЩ СЕ СКАЛП – БАНАН, МЕД И БАДЕМИ

Смачкайте половин банан, добавете 2 лъжици мед и няколко капки олио от бадеми. Намажете косата и си сложете шапка за баня. След 20 минути може да измиете.

Бананите овлажняват косата, омекотяват я и успокояват сърбежите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *