Фидел Кастро бил като магнит за жените

Фидел Кастро

  Красавецът Фидел привличал неудържимо жените. Висок (1,90, та и малко отгоре), строен, интелигентен, ерудиран – десетилетия наред е олицетворение на женския идеал за истински мъж.

Разбира се, завистници се опитват да хвърлят кал върху мачовския имидж на Фидел бил голям дървеняк. нямал чувство за хумор.

За разлика от останалите кубинци, хич го нямало по танците. Дори предизвиквал насмешка, когато се хващал да танцува и други подобни твърдения от този род. Но истината е, че жените си падали по него и му се лепели като мухи на мед.

Първата му сериозна любов била Мирта Диас – студентка по философия, крехка, очарователна блондинка със зелени очи.

Изобщо не приличала на кубинка. По принцип зеленооките блондинки са голяма радкост в Куба, както и сред повечето южни народи. Била сестра на Рафаел Диас – приятел на Фидел от младежките години.

Фидел Кастро заобиколен от жени

Когато Фидел я видял за пръв път, ахнал от изумление и си казал – тая жена ще бъде моя! Негови приятели обаче го предупредили – хич не се надявай, няма да ти се отвори парашутът. Баща й е генерал на диктатора Батиста. Семейството й е едно от най-богатите в Куба.

Фидел бил непреклонен – не, това момиче ще е мое. И не само успял да я омае, но след една година двамата сключили граждански брак. Мирта е първата (и за някои – единствена) официална съпруга на Фидел.

Още на следващата година му родила син. Фидел младши – официално признатият първороден наследник на кубинския лидер. Две години семейството живеело в мир и съгласие. Всичко им било „на 6″.

Със съпругата си Мирта

Междувременно обаче Фидел хлътнал по друга красавица с големи зелени очи.

Вече бил обсебен сериозно от революционните идеи, когато в полезрението му се появила също представителка на висшето общество – Наталия Ревуелта.

Нати, както я наричали умалително кубинците, била наистина звезда от най-голяма величина. Минавала за една от най-красивите жени на столицата Хавана и в цяла Куба.

Кинозвезда, която предизвиквала нощните мокри сънища на горещите кубинци.

Вече била женена за доктор. Ама той й се струвал доста скучен, намирала го и за недостатъчно красив и представителен за нея. С няколко думи – не смятала, че й е лика-прилика и че е най-подходящата партия за нея.

Наталия Ревуелта

Когато се срещнали с Фидел Кастро, двамата изпитали неотразимо привличане. И решили, че са един за друг. Нати се захванала дори да му помага в кроежа на плановете за смъкване на диктатурата на Батиста. С което окончателно спечелила сърцето му.

Любовницата гледала отвисоко на съпругата на Фидел. За нея тя била някакво провинциално девойче от по-ниска категория, което не отговаря на равнището на очарователния си съпруг. И му биела шишовете на Фидел, че жена му изобщо няма качествата да е съпруга на лидера на революционерите.

Всичко това се развива преди още Фидел да попадне в затвора и да получи присъда от 15 години.

Ситуацията била следната: той е зад решетките, жена му Мирта продължава да е лудо влюбена в него, любовницата Нати имала твърдата решимост да я отстрани от пътя си. Което и станало, но по много любопитен начин. Братът на Мирта, който, както казахме, ги запознал, разбрал за изневярата на Фидел. Опитал се да каже на сестра си. Но тя не повярвала. Фидел, та Фидел!

Тогава братът скроил номер: със съдействието на затворническата управа сменил писмата на Фидел: това, което написал на любовницата, го сложили в плик до съпругата. А това, което било за съпругата, отишло при любовницата.

Любовииата Нати не се отказала от Фидел, но съпругата Мирта тутакси му била шута.

Той заживял с Нати. Родила им се дъщеря, която също била красавица с манекенски размери. Години по-късно ще напише и книга за баща си.

След като Фидел идва на власт, отношенията му с Нати охладняват. Той отново ще хлътне по блондинка!

Йорданка Христова

Любезният читател може да запита – дали от “ШОК” не отделяме прекалено внимане на любовните похожденя на Фидел. Това обаче е необходимо и не е излишно.

Първо, за да стане ясно, че изначално „конкуренцията“ на Данчето била от сериозна по-сериозна.

И второ, защото по това време, при онези предпочитания на Фидел към зеленооки, блондинки и тем подобни, тъмнокосото Данче едва ли би имало сериозен шанс.

Променя ли си Фидел вкусовете и предпочитанията, и как Йорданка се появява в полезрението му сред заобикалящите го зеленооки и блондинки – очаквайте продължението в следващия брой.

Източник: в. „ШОК“

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *