Тони Мамата: Златко Баретата да забрави за мен!

Антон Савов - Тони Мамата

  Легендарният столичен бандит и мастит търговец на дрога Антон Савов – Тони Мамата преустанови окончателно над 20-годишното си партньорство и приятелство със Златко Баретата.

Близки на 170-килограмовия гангстер, който лежи в Централния софийски затвор в очакване на присъдата си за търговия с дрога, разкриват, че Тони Мамата се чувствал предаден от началника си Златомир Иванов, който според думите му го „хвърлил на кучетата“.

Златомир Иванов - Златко Баретата

В началото на седмицата пък Златомир Иванов изпратил чрез свой приятел надзирател в Софийския затвор скъп подарък на Мамата – луксозен часовник на стойност 20 000 евро. Такъв подарък се тълкува двусмислено. От една страна, часовникът е символ на приятелско, почти братско отношение между две лица. От друга обаче, има и друг смисъл към този, за когото е предназначен – „времето ти изтича“. Разправят, че Антон Савов приел хладно армагана. Вместо да го задържи, веднага го подарил на друг затворник.

„Не искам да имам нищо от неблагодарника Златко. Предайте му да забрави за мен“, казал на надзирателя исполинът с внушителна физика. Тони Мамата години наред беше дясна ръка на мафиота Златомир Иванов. През него минаваше контролът върху всичките наркотици в престъпната организация на Баретата „Фирмата“. Савов ръководеше и зловещите му наказателни бригади. Тежките времена

Златко Баретата и Тони Мамата (вдясно)

и за двамата настъпиха в началото на 2009 г. Тогава служители на ДАНС арестуваха Златомир, а Антон Савов мина в нелегалност. Отшелничеството му продължи две години. На 8 февруари 2011 г. изненадващо Мамата, придружен от адвоката си, цъфна пред сградата на Националната полиция и се предаде. Той обясни, че нямал никаква идея, че е обявен за общодържавно издирване. Дори през тези две години на няколко пъти легално пътувал до Гърция. И предостави епикриза от гръцки лекари, според която страдал от радикулит.

Запознати твърдят, че разривът в отношенията между Златко Баретата и най-доверения му човек настъпил преди 2 месеца, когато Тони Мамата се простил с илюзията, че ще излезе на свобода. По-рано Баретата обещал на приближения си, че ще го изкара от пандиза и ще му уреди лека присъда. Мафиотът обяснил, че съдийката Мирослава Тодорова, при която бе разпределено делото на Тони Мамата, била „благосклонно настроена“ към обвиняемите. Да, но след уволнението на скандалната съдийка, процесът тръгва отначало, а дотогава Мамата и съратниците му ще останат в затвора.

Според спецполицаи през ръцете на Антон Савов – Тони Мамата са минавали по около 150 000 лева седмично от продажба на наркотици, които впоследствие са предавани на Златко Баретата. Неотдавна Златомир Иванов бе осъден на първа инстанция на 8 години затвор за търговия с дрога.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *