Лили Иванова втрещи Русия: Правя магии с кръв от мъртва коза!

Лили Иванова

  Художникът Никола Манев, който от 50 години живее и твори във Франция, е нарисувал естрадната прима Лили Иванова гола. Неотдавна певицата бе включена в документален филм на канал OPT „Богини на социализма“ и именно тази лента извади на бял овят еротичния портрет.

Първи канал на руската държавна телевизия документирал житие-битието на изпълнителки, радвали се на най-голяма популярност в СССР през 70-те и 80-те години на миналия век. Героини на лентата станали полякинята Мариля Родович, югославянката Радмила Караклаич и чешката легенда Хелена Вондрачкова. И, разбира се, Лили Иванова. Естрадната ни прима била най-важната знаменитост в проекта, тъй като по времето на комунизма успяла да продаде над 10 млн. плочи в Съветския съюз.

„Богини на социализма“ в крайна сметка станал доста скандален филм, тъй като попрехвърлилите 70-те звезди разкрили пазени с десетилетия пикантерии от миналото си. Родович споделила имената на някои от звездните си любовници, а Караклаич разказала как се е преборила с алкохолизма си. Вондрачкова пък изпаднала в откровения за ожесточените си съдебни битки със свои колеги от гилдията.

73-годишната Лили Иванова поканила екипа на OPT в дома си на столичната улица „Оборище“. „Най-красивото нещо вкъщи е моята спалня. Няма да ви показвам моята вана-мана… не трябва“, изчуруликала Лили и насочила снимачния екип към многобройните си картини. Първо с гордост посочила маслен портрет, рисуван от Златю Бояджиев. Побързала да уточни, че авторът е най-големият български художник и е сътворил картината през далечната 1971 г.

Въпросното платно има прелюбопитна история, станало ясно на братушките от разказа на Лили. Вече парализиран, художникът отишъл на концерт на Иванова в Летния театър в Пловдив и казал, че иска да я рисува. Помолил обаче да не се усмихва, тъй като желаел да я изографиса сериозна. За портрета примата се бръкнала с 500 лв. тогавашни пари.

„А на тази картина тук е много интересно – има Кремъл, и една ракета“, показала друго платно Лили. На него тя била изобразена като Мона Лиза от художника X. Манушков (Лари) от село Тетово. През 1973 г., във вихъра на социализма, той нарисувал как певицата държи червена роза, на едната ръка й е кацнало птиче, а в другата си ръка стиска нотите на химна. Под тях изписал калиграфски стиха „Горда Стара планина“.

Фонът бил заимствай от Леонардовата Джоконда. От едната страна на Лили бил мавзолеят на Георги Димитров, а до него – изтипосан Кремъл. От другата й страна пък се извисявал Партийният дом. Над цялата живописна бъркотия художникът нарисувал прелитаща руска ракета.

„А тук съм гола, но не съм позирала така, просто майсторът така ме е видял“, със смях изкоментирала естрадната звезда огненочервено платно, на което била изтипосана дибидюс. Поп примата обяснила, че Никола Манев пуснал фантазията си, за да сътвори еротичния портрет. Тази картина Лили открай време я държи на видно място в просторната си трапезария, претъпкана с италиански барокови мебели. Според мълвата в музикалната гилдия именно авторът и направил реверанс към дългогодишната си приятелка, като я препоръчал на парижкия елит и на шефовете на легендарната зала „Олимпия“. Живописецът подшушнал, че въпреки напредналата си възраст най-прочутата ни естрадна изпълнителка е достойна да се изяви на престижната френска сцена, където преди време се е вихрила и Мадона.

Никола Манев използвал всички свои връзки в парижкия хайлайф, за да лансира Лили, когато тя му гостувала в столицата на любовта. Така маестрото изплащал и свой „дълг“ към изпълнителката на „Панаири“. Припомняме, че в миналото тя редовно пееше безплатно на откриванията на мероприятия, организирани от художника.

Докато развеждала руските документалисти из дома си, Лили обяснявала пред камерата, че в България се носи мълва какъв ужасен човек е тя.

„Не пуша и никога не съм. Не пия и никога не съм“, прехвърляла се от тема на тема най-голямата ни музикална звезда.

Пред братушките примата коментирала и най-скандалната публикация, която била прочела за себе си. Там пишело, че е запалена по окултизма и правела магии с кръв от мъртва коза. Затова и била безсмъртна. „Естествено, това не е вярно“, побърза да обясни Лили. Странно, но подобно нещо за естрадната примадона никога не е било публикувано, показа журналистическа справка. Дали пък ситуацията е малко в стила „гузен негонен бяга“?

Лили се похвалила пред руснаците и с дървено буренце с мед, подарено й от бившия кмет на Москва Юрий Лужков. Уточнила, че еликсирът е произведен в кошерите на ексградоначалника на дачата му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *