Леда Милева закъса със жлъчката!

Леда Милева

  За своите близо 93 години Леда Милева почти никога не е имала сериозни здравословни проблеми. Наскоро обаче великата поетеса почувствала неразположение и се наложило да постъпи в болница. Слава Богу докторите успели да я закрепят и сега тя отново си е вкъщи.

„В момента съм си у дома и се възстановявам. Бях в болница за няколко дни заради проблеми с жлъчката. Не ме оперираха, но направиха най-доброто за мен и почувствах облекчение“, сподели пред репортер авторката на гениалното стихотворение „Зайченцето бяло“.

Дори и на преклонна възраст дъщерята на Гео Милев продължава да води активен живот. Тя следи пресата, интересува се какво става по света и у нас и чете много книги. Освен това и домакинства.

„Като стана, първо си свършвам битовите задължения. И при всяка възможност гледам да пиша. Не чакам да ми дойде вдъхновението. Просто сядам и пиша. Творя главно за предучилищната и началната възраст. Това е истинската детска литература“, споделя Леда.

Тя е бивш генерален директор на БНТ. В периода на нейното управление – 1967-1970 г. по телевизията тръгнали „Панорама“, „Атлас“ и други знакови продукции. След напускането на електронната медия поетесата работила във Външно министерство, в ЮНЕСКО в Париж и оглавявала Съюза на преводачите (от 1979-а до 1989-а – 6. p.).

След 10 ноември депутатствала във Великото народно събрание и приела новата ни конституция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *