Миа Сантова с времето преживяла раздялата си с Ники Дойнов. ИНТЕРВЮ

Миа Сантова

  Миа Сантова нашумя в Нова телевизия, в чийто ефир се подвизава цели 13 години. Там тя водеше новините в екранен тандем с Николай Дойнов.

Последният неведнъж бе спряган за неин партньор и зад камерата.

Преди около две години чаровната журналистка стана част от най-амбициозния и прогресиращ канал у нас – ТВ7. Предаването й там „Уикенд с Миа Сантова“ се радва на висок рейтинг и тв звездата има защо да е доволна от трансфера си.

Какво свързва популярна водещата с колегата й от Нова Ники Дойнов? Каква е тя в личния си живот? Отговорите на тези и много други въпроси Миа даде на чаша леден фреш в столично заведение.

– Летният сезон е в разгара си. Няма ли предаването ти да излиза в почивка?
– Живот и здраве, на 15 юли, в неделя е последният ни брой за този сезон. Вече сме на финалната права и направо се задъхваме. Честно казано, годината беше тежка, тъй като предаването не може да бъде на запис, понеже имаме емисии новини. Няма значение дали са празници или почивки, трябва да излъчваме на живо. Тук е моментът да благодаря на колегите, с които работя – Петя, Даниела и Ростислава.

Николай Дойнов

– Как определяш за себе си този сезон на „Уикенд с Миа Сантова„?
– Година и половина мина, откакто сме в ефир, и резултатите показват, че наистина се справяме добре. Дори имаше една поредица с изключителен рейтинг. Решението за този съботно-неделен блок беше на ръководството на ТВ7 и на Николай Бареков, който го създаде. Уцелихме в десетката, тъй като „Факторът Кошклуков“ и „Насреща Люба Кулезич“ също са много гледани.

– Притесняваш ли се преди ефир? Все пак водиш на живо и гафовете няма как да бъдат изрязани…
– Понякога се притеснявам. Но когато човек натрупа опит, по-рядко се случват тези неща.

– Планира ли вече ваканцията си?
– Частично. В последния месец имах здравословни проблеми, много неприятни. Даже отсъствах от ефир, наложи ми се да лежа в болница.

– Да поясним, че постъпи спешно в „Пирогов“…
– Да, имах тежка бъбречна криза и се наложи водещата на новините Петя Стефанова да поеме предаването. Справи се блестящо.

– Сега всичко наред ли е с теб?
– Слава Богу да, но ме удари внезапно, в петък вечерта точно преди предаването. Е, все пак случват се такива неща. Но мисълта ми беше, че единственото, което съм планирала засега, е два дни след началото на ваканцията да замина за Италия малко на почивка. Даже не съм сигурна къде точно.

С дакела Йошка Фишер, който Миа подарила на Ники Дойнов

– Сама ли ще бъдеш в Италия?
– Не (усмихва се – б.а.). Не искам да излиза, че се правя на интересна с това, че пазя личния си живот в тайна. Просто с времето прецених, че е по-добрият вариант. Не ми харесва, когато хората афишират връзките си в медиите шумно.

– Може би го казваш от личен опит (Миа имаше дългогодишна връзка с продуцента и „баща“ на родния „Биг Брадър“ Нико Тупарев – б.а.)
– Да. Не ми донесе нищо позитивно това. Така че, не се крия, а предпочитам нещата да останат в рамките на личния ми живот.

– Завършила си една от най-престижните гимназии у нас – Класическата. Имаш ли по-известни съученици?
– Имам много. Една от тях е Добрина Чешмеджиева. С нея на всяка цена ще отскочим до Варна за няколко дни. Много сме близки, от години ходим по женски на море. Обичам я страшно много, тя ми е повече от сестра.

– Винаги ли си искала да се занимаваш с телевизия?
– С времето и на базата на езотеричните книги, които съм чела, защото се интересувам от такъв тип литература, смятам, че всичко, което ми се случва, е планирано. Сигурна съм, че е така. В този смисъл, дали съм искала или не, подсъзнателно явно съм го желала. Въпреки че мечтата ми беше да уча езици, записах журналистика, а после отидох в Нова…

– Като стажант ли?
– Да, във факултета имаше конкурс, отидох, явих се и започнах като международник. 13 години не излязох от сградата до хотел „Диана“, където беше тогава Нова.

– Защо си тръгна?
– Беше комплексно. Първо, в един момент човек стига предела си. А 13 години наистина са много време. В началото Нова беше малка частна софийска телевизия, после стана най-голямата, много преди да има Би Ти Ви. Накрая се почувствах изчерпана. Беше ми трудно и много мъчно, особено за Николай Дойнов. Бяхме се сраснали двамата като един организъм.

– Още ли ти е мъчно за него?
– Ами да, но вече го прежалих. Времето лекува, нали знаеш (избухва в смях – б.а.). За мен Николай е от тези приятели, на които мога да звънна в 3 ч. през нощта и той да изтърчи до другия край на София, както и аз бих направила за него. Миналото лято изкарахме обща почивка с други наши приятели и ни беше много забавно.

– Какво става с дакела Йошка Фишер, който му подари?
– Вече е много възрастен, но Николай го гледа като писано яйце. Това кученце и до ден днешен, като ме види, започва да се тресе в екстаз. Познава си ме.

– Имаш ли друг домашен любимец?
– Безотговорна съм много. Имала съм костенурка, птичка, кучета. Не ме бива за тази работа. Костенурката умря, въпреки че тези животни изкарват по 100 години. Птицата я забравих на балкона и замръзна…

– Дразниш ли се, че с Николай Дойнов все ви определят като заклети ерген и мома, противници на брака?
– Не, защо? Живеем във време, в което това са отживелици. И двамата имаме хора до нас, с които сме щастливи. Жененето – определено не.

– А темата за децата?
– Категорично искам да имам дете, но това е Божа работа.

– А имаш ли фобии?
– От котки. Много сериозна фобия. Става ми лошо и изпитвам неистов ужас дори ако видя котка на снимка. Имам и аерофобия. Летенето със самолет ми е кошмар. Затова гледам да летя на близки разстояния.

– Баща ти също е бил известна личност, сценарист, но е починал преди много години. Вярваш ли че е до теб и те подкрепя по някакъв начин?
– Абсолютно. Имало е моменти, в които физически усещам присъствието му. Убедена съм, че ми дава знаци. Много рядко го сънувам, но си водя диалози с него.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Миа Сантова с времето преживяла раздялата си с Ники Дойнов. ИНТЕРВЮ"

  1. poli   18.07.2012 at 20:12

    KAKVO DA PREJAlva doinow,da ne e umrql slu4chaino,abe taia e depreshun,shto ne si gleda jivoteca,che koga doinov e imal obshto s neq…

    Отговор
  2. KALIN SHOIPIERD..2   20.07.2012 at 17:40

    TQ MU PODARILA KUCHE,AMA TOI DALI I PODARI NESHTO???HHAH.NISHTO.HAHH
    SAMO TQ MAI IMASHE NEHSTO KUM NEGO,TOI NIKOGA.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *