Катастрофата на Кардам – голямата трагедия в живота на Симеон II и доня Маргарита

Княз Кардам

  Последните няколко години са изключително тежки за Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита.

Най-голямото премеждие, което двамата преживяха преди време, бе жестоката катастрофа на големия им син – Кардам. Вече пет години той е в критично състояние, след като едва оцеля след инцидента.

След изписването от болницата принцът бе настанен в дома си в Мадрид, където е под непрестанните грижи на своите роднини. Често при Кардам идват приятели и познати, но не могат да разменят и дума с него. По повод трагедията испанската преса припомня, че в българския царски род след Освобождението често е имало смъртни случаи.

Отделно се прави паралел между катастрофата на Кардам и тази на принц Гийом и неговата съпруга Сибила във Франция преди няколко години. Последиците от нея са сходни – принцът е в кома, а жена му – с наранявания. Въпреки тежкото състояние обаче няколко години по-късно Гийом се възстановява.

Симеон Сакскобургготски

В тази връзка иберийските медии дават непрестанни надежди, че Кардам има шанс да се възстанови. Говори се, че заради обездвижването има проблеми с дишането, но засега показателите му са стабилни. Все още не е контактен.

Освен за здравето на големия си син Симеон се тревожи и за другия си син Кирил, който се разведе със съпругата си Росарио. Двамата скъсаха драматично и оттогава не поддържат отношения. Запазили са благоприличие заради трите си деца. Големи издания на Запад пишат, че основна опора на Росарио Надал след развода е холивудската звезда Гуинет Полтроу, която помогна със съвети при разделите на Мадона и Лив Тайлър.

Двете с Росарио си устройваха на няколко пъти срещи в Лондон, където обсъждаха оживено проблемите си. Познанството им датира от годините, когато Гуинет живее в Испания, а бъдещата царска снаха се занимава с арт консултиране. Те са известни и като музи на Валентино и част от най-високия лондонски елит.

Калина и синът й от Китин Муньос официално имат българско гражданство

Самата Росарио е останала да живее в семейното жилище след раздялата, а Кирил е в студио наблизо, за да посещава децата често. Говори се, че оттогава той го е ударил на ергенски живот, спортувайки все по-активно и заглеждайки по-млади девойки. Отделно принцът работи като финансист и управлява фонд от 25 милиона паунда.

Единственият член на фамилията без големи проблеми напоследък е Калина. Въпреки слуховете, че ще се развежда с Китин Муньос, двамата се появиха под ръка, когато през февруари тя поиска официално българско гражданство за себе си и сина си Симеон – Хасан. По-късно лично Бойко Борисов й съдейства да го получи.

Твърди се, че следващото желание на княгинята е да стане професионален състезател по конен спорт и да представлява България на големи спортни събития.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Катастрофата на Кардам – голямата трагедия в живота на Симеон II и доня Маргарита"

  1. ОТЕЦ ОНУФРИЙ   23.10.2013 at 9:29

    БОГ ЗАБАВЯ ,НО НЕ ЗАБРАВЯ.ВЕЛИЧЕСТВОТО ИМА ДА ИЗКУПУВА ГРАЕХОВЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *