Асен Блатечки можел да бъде убит при покушението над Бай Миле

Асен Блатечки

  Почти всичките си каскади съм направил сам. И много се гордея с това, нямам нито един белег по себе си.“ Признанието е на самия Асен Блатечки, за чиито способности да се вихри в екшън сцени на снимачната площадка мнозина са наясно.

Актьорът е майстор в бойните изпълнения пред камера, защото от малък е усвоил „юмручното изкуство“. Да раздава силово правосъдие навремето му харесвало толкова много, че когато възмъжал, попаднал в мафиотска структура. Сближаването му с криминалния контингент станало през 90-те.

Като дете Асен Блатечки обитавал панелен апартамент в столичния квартал „Младост“ 3. И като всеки юноша от онова време прекарвал часовете след училище на улицата. Бъдещият актьор бил тартор на квартална банда и често пускал крошетата си в действие.

Понеже тренирал карате имал черен колан в този спорт, бил страшилище за всеки свой връстник.

Останките след кървавото меле при убийството на Бай Миле

Другият побойник, от когото всички тийнейджъри се бояли, бил Милен Колев. И той като Асен бил каратист. Двамата се обучавали в един и същ столичен клуб – „Хан Аспарух“. Заниманията си продължили и в началото на 90-те, когато вече били завършили училище, а в България се завихрил дивият капитализъм.

Покрай клуба по карате често се навъртали здравеняци с черни анцузи и дебели ланци, които търсели нови попълнения за силовите групировки. Представителите на ъндърграунда забелязали юмручния талант на Блатечки и приятеля му и решили да ги вербуват за мутри.

Асен първоначално отклонявал офертите на мъжете с ланците. Няколко години по-късно обаче сам ги потърсил, защото бил изпаднал в безизходна ситуация.

Бай Миле

В средата на 90-те държавата се тресяла от икономическа и политическа криза, а семейството на бъдещия актьор затънало финансово. За да се замогне, бащата на Асен решил да отвори ресторант. Капиталът новоизпеченият предприемач осигурил с ипотечен заем. Залогът бил семейният апартамент.

Уви, бизнесът така и не потръгнал. След 3 години заведението хлопнало кепенци, а Блатечки-старши обявил фалит. Той нямало как да изплаща дълга си и банката отнела фамилното жилище. Семейството с принудило да заживее под наем.

В онези толкова тежки времена Асен Блатечки се сетил за старите си познайници от бойния клуб. Потърсил ги и те го наели за охранителна заведение което силова групировка използвала за „бизнес“ дела и среднощни забавления.

Не след дълго в ъндърграунда се разнесла мълвата колко добър бияч е Асен. Информацията стигнала и до ушите на мафиотския бос Милчо Бонев, по прякор Бай Миле. На него Блатечки му бил похвален от Милен Колев – споменатия по-горе приятел от детинство. Аверът на Асен се подвизавал като личен бодигард на Бай Миле и ходатайствал съотборникът му от клуб „Хан Аспарух“ да получи същата служба. Офертата на Бай Миле към Блатечки била повече от примамлива на фона на безпаричието, в което тънели вече дипломиралият се актьор и семейството му. Здравият разум у артистичния младеж обаче проговорил и той решил, че не е редно да се забърква чак толкова с организираната престъпност. Асен си дал сметка, че е по-добре да изкарва прехраната си, използвайки познанията си от НАТФИЗ.

Когато отказал на Милчо Бонев, Блатечки дори и не предполагал колко правилно постъпва. Осъзнал това едва през 2004-та, когато Бай Миле бе показно разстрелян с цялата си свита в ресторант „Славия“, на метри от клуба по карате „Хан Аспарух“.

При покушението над сикаджията осем дегизирани като полицаи килъри нахлуха в заведение и откриха огън. Куршумите покосиха не само наркобоса, но и охраната му. Сред убитите бе и Милен Колев – най-верният приятел на актьора от детството му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *