Съпругата на Асен Блатечки се съсипа покрай постоянните му изневери

Катерина Горанова

  “Имам отвратителен характер, а Катерина е единствената жена, която успява да ме изтърпи толкова време.“ Това сантиментално признание е на Асен Блатечки – един от най-желаните мъже у нас, когото не случайно наричат „лошото момче на българското кино“. Споменатата в цитата дама пък е съпругата му.

Много е прав Блатечки! Друга жена едва ли би издържала тежкия му нрав и изневерите му. Катерина Горанова обаче търпи. При това вече 13 години.

Многобройните прегрешения на лошия Чарли от „Стъклен дом“ със знайни и незнайни девойки не са тайна за житейската му партньорка. Затова и тя вече не прилича на себе си – униженията, които е изтърпяла, са я съсипали. Сега Катя няма нищо общо с някогашната сексапилна дама, по която са въздишали не един и двама мъже. Години преди съдбовната й среща с Блатечки Горанова е всеобща любимка в арт средите.

Катерина Горанова преди

Обожават я й по-старите актьори, и връстниците й от випуска по актьорско майсторство. В онзи период тя е душата на всяка компания, в която попадне. Има и талант, и интелект, заради което й предричат бляскава кариера на сцената. Но най-важното е, че е забележителна красавица.

Изваяната й без фитнес фигура, ослепителната й усмивка и дългата огненочервена коса карат всички дами да й завиждат, а господата да губят ума и дума.

В този си бляскав вид Катерина попада в полезрението и на Асен Блатечки. По това време той все още не може да се похвали с някакви големи успехи, мъчи се да оцелява. Киното и театърът тогава са в дълбока криза.

Двамата актьори се срещат за сефте на пробните снимки за сериал в БНТ. „Първото ми впечатление беше колко хубав задник има“, признава години по-късно Блатечки. С присъщата си откровеност мачото изцепва навремето тези думи и пред слисаната си колежка, а тя се чуди с що за простак си има работа.

Няколко месеца по-късно се засичат отново. Този път ги събира актьорска сватба, на която Асен попада случайно, поканен в последния момент. Катерина пък има главна роля в тържеството – кумува на младоженците.

Асен Блатечки

Червенокосата хубавица изпълнява задължителните ритуали – тост за влюбените и първи танц с мъжа на булката. Веднага след това Блатечки я атакува директно със свапка и не й оставя право на отстъпление. Чарът му явно преработва, защото госпожицата поддава и става негова за цял живот.

Стартът на съжителството с Катерина съвпада с повратния момент в кариерата на Блатечки. Започват да го затрупват роли и за големия, и за малкия екран и славата му нараства. Същевременно успява да стане и баща.

Щерка му се появява година след началото на романа с Катерина. За да декларира безкрайна любов към майката на дъщеря си, актьорът настоява бебето им да носи нейното име.

Уви, популярността променя характера на звездата. Главозамаян от известността си, с времето Блатечки се отдалечава от половинката си. В отношенията му с Катерина зейва пропаст, която става по-голяма и по-голяма след всяко негово участие, пътуване или вечерна сбирка с колеги и приятели.

Асен Блатечки с Катерина и дъщеря им

В името на семейството Катерина зарязва актьорската си кариера и се посвещава на майчинството. Тя поема изцяло грижите за невръстната си дъщеричка. Седи си вкъщи и прилежно домакинства. Освен това категорично отказва да сподели славата на Асен. Вместо да го придружава по светски мероприятия, тя смирено го оставя да се вихри с манекенки и обикновени почитателки.

Безбройните нощи, прекарани в очакване на мъжа й, горчилката от лъжливите му оправдания и унижението да бъде вечно в устата на хората като „отчаяна съпруга“ заличават сиянието на някогашната девойка. Днес тя е жена на прага на 40-те, изгубила чаровната си усмивка. Кожата й е повехнала, а в очите й се чете тъга.

За да се скрие съвсем от светската суматоха, Катерина напоследък се е отдала на втората си специалност – режисурата. Тя е автор на два документални филма, а понякога получава покани да се включва като асистент в киното. Името й може да бъде прочетено във финалните надписи няколко холивудски продукции, снимани в „Бояна“. Американците предпочитат да работят с нея заради перфектния й английски.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *