50 % от българските деца живеят в бедност!

бедстващо дете

Данните публикувани от УНИЦЕФ за нашата страна от 2009 година, са ужасяващи. Според тях, над 44.6% от българските деца живеят в риск от бедност. Това заяви представителят на УНИЦЕФ за Република България, Таня Радочай.

Да погледнем колко деца има в родината. По документи в България живеят около 1 300 000 деца. Кризата и управлението след 2009 година изхвърлят на улицата без работа много хора, така домакинствата с деца, в които нито един член не работи се увеличават драстично, казва Радочай.

просещи деца

Здравеопазването също е стряскащо – 36 хил. деца на възраст от 0 г. до 3 г. нямат достъп до личен лекар и медицинска помощ. Данните за детската смъртност също за ужасяващи. Тук страната е диаметрално раздвоена.

Например в София смъртността е 1 % на 1000, а в Сливенска област достига до 27 случая на 1000%, уточнява Радочай. Има и сериозно повишаване на децата родени с ниско тегло, което говори за недобро здравословно състояние на майката и лошо хранене.

Тези данни ни показват какво бъдеще ни чака. България е единствената страна в Европа, където за да роди жената, трябва да си плати!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/0xCg6BQNkR8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *