Цветанов превел 60 хил. лв. на Тотю Младенов за агитация на ромите да гласуват за ГЕРБ

Тотю Младенов

  Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е отпуснал 60 хил. лв. на Тотю Младенов да агитира ромите в град Оряхово да гласуват за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори, научихме от свои хора в града.

На 13 април се провежда традиционният празник на ромите в Оряхово, но този път тържеството се организира от кмета Росен Добрев, който също е от ГЕРБ. Той съдейства за построяването на импровизирана шатра, където циганите купонясват. Поръчани са стотици бройки кебапчета и кюфтета, както и десетки литри марков алкохол. Това струва на ГЕРБ 60 хил. лв., признал пред съграждани самият кмет. Той дошъл на събитието с всички местни партийци и поканил близкия си приятел от Враца Тотю Младенов. Жители на Оряхово разказват, че гербаджиите са използвали събитието за партийни цели, като бившият социален министър давал традиционните празни обещания на циганите. Росен Добрев бил наясно, че единственият начин ГЕРБ да спечелят вота във Врачанския избирателен район е с купуване на ромските гласове. В този край на България населението е по-консервативно и традиционно гласува за БСП.

Именно затова заедно с Тотю Младенов решили да финансират ромския празник, смятат оряховчани. Нещо повече, след близо двугодишното управление на Добрев хората вече не искат и да чуват за партията на Бойко Борисов.

„Имам пълната амбиция да променя грозната и ужасяваща картина на община Оряхово. Никога тя не Бившият министър 60 хил. лв за ГЕРБ е била на толкова ниско ниво, което е постигнато от явното бездействие на сегашния кмет, чиито действия са обратни на нормалната човешка логика“, заяви настоящият кмет на Оряхово в предизборната кампания през 2011 година. Жители на крайдунавското градче обаче твърдят, че нищо от обещаното не е свършено.

Населението в Оряхово непрекъснато намалява. Останали са предимно възрастни хора, тъй като не се създават работни места, каквито са били гарантирани преди изборите. Битовата престъпност расте. Ромският етнос в града поголовно разбива домовете на бабите и дядовците, но полицията мълчи под диктата на гербаджиите, тъй като именно циганите им печелят изборите. Местните припомнят, че наскоро от системно недохранване 61-годишният М. Б. почина, като дори не успя да дочака пенсия поради липса на стаж вследствие на безработицата в града, която според запознати надхвърля 40%.

Росен Добрев има и основна заслуга за затварянето на единственото лечебно заведение в Оряхово – местната болница. Сега тя е филиал на областната „Христо Ботев“ – Враца. Там обаче се извършва единствено спешна помощ, а при по-тежки случаи хората пътуват до Враца. Възрастните в Оряхово обаче са крайно недоволни от затварянето на болницата. Те се опасяват, че на тези години при един инфаркт или инсулт, докато стигнат до Враца, може вече да се е случило най-лошото. Така преди няколко месеца си отиде 36-годишният Гълъбин. Той бе ужилен от пчела, но след тежки усложнения и липсата на адекватна помощ ужилването се оказа фатално.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *