Цветанов помогнал на братя Галеви да избягат!

Пламен Галев и Ангел Христов

  Скоро ще излезе наяве връзката между Цветан Цветанов и бягството на братя Галеви. И тя не е само в адвоката, който защитава и Цецо, и мутрите от Ресилово. Нещата са много по-дълбоки и имат корени във времето“, философски подхвърля висш магистрат пред репортер. Той намеква, че в прокуратурата вече проверяват сигнали за контакти на Цветанов като министър на вътрешните работи с Пламен Галев и Ангел Христов.

Те бяха осъдени за изнудване и заплахи, а преди Върховния касационен съд да потвърди присъдите им, избягаха от България.

Според достоверна информация, за братя Галеви е лобирано от чужда разузнавателна служба и по тяхна молба Цветанов се е срещал с тях. Още не е ясно дали той има пръст в безпрепятственото напускане на страната на двамата бандити, което не може да стане без МВР да знае за това.

Станимир Флоров

Още преди три седмици в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви от трибуната към Цветанов: „Скоро ще излезе с колко криминално проявени лица сте се срещали, лично ви го обещавам това“.

Според запознати една от първите задачи на Пеевски като шеф на ДАНС е била да разкрие контакта на Цветанов с Галеви, който бил прилежно документиран, както това беше направено при срещата им с бившия министър на вътрешните работи Румен Петков.

Информацията от този тип е с гриф „Строго секретно“ и само малцина могат да боравят с нея. Заради тези афери в ГЕРБ имало паника ДАНС и ГДБОП, които вече са под една шапка, да не бъдат овладени от техен враг, в какъвто след падането им от власт се превърна Делян Пеевски.

Христофорос Аманатидис - Таки

В Дупница и региона не е тайна, че бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов многократно са помагали на МВР, когато главен секретар е бил Бойко Борисов и той никога не е отричал това. Галеви са разработвани за канали с амфетамини към Близкия изток, но МВР под ръководството на Цветанов не е довършило разследването. В средите на МВР служителите се говори, че братя Галеви и ГЕРБ се били „разбрали“ за съвместни дейности, още когато ГЕРБ идва на власт. Според тях Цветанов нямал голям избор дали да прикрива дейността им, защото той бил само посредник.

Съмненията за контакти на братя Галеви с Цветанов се подсилват и от факта, че те са приятели и съдружници в няколко фирми с Христофорос Аманатидис – Таки, който също избяга от България.

За него усилено се говори, че е снасял информация лично на Станимир Флоров по наркотрафика и е бил покровителстван от ГДБОП като нещатен сътрудник.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *