Цар Киро натопил синът на Гриша Ганчев, за да се спаси от затвора

Кирил Рашков - Цар Киро

  Циганският мафиот Кирил Рашков – Цар Киро е реалният бос на не­легалния внос на захар в Бълга­рия, чрез който са източени милиони ле­вове от ДДС. Неотдавна антимафиотите арестуваха петима при акция „Захар“, а сред закопчаните е и синът на олигарха Гриша Ганчев – Данаил.

 Според прокуратура­та Гриша Ганчев е осигу­рявал суровина за петте си захарни завода от чужбина, като вносът е бил нелегален. Ловеш­кият баровец упълно­мощил сина си Данаил да купува суровина от доставчици за захарни­те си заводи. От своя страна наследникът на олигарха пазарувал за­харно цвекло и меласа от фирмата „Симекс“, зад която стои Милко Талев, внук на писателя Димитър Талев.

 Антимафиоти разкри­ват, че съвсем доскоро монопо­лист в контрабандата на захар бил Цар Киро. От средата на 90-те ганг­стерът от Катуница вна­сял контрабандно суро­вини за сладката стока, които му били нужни за нелегалната производство на алкохол.

 Кирил Рашков прода­вал голяма част от вне­сената незаконно захар на други фирми, използ­вайки фалшиви доку­менти, с които удосто­верявал, че суровините са внесени от Китай и бившите съветски ре­публики чрез фирмата на сина му Ангел – „Евростандарт“.

Синът на Гриша Ганчев - Данаил, попадна в ареста след донос на Цар Киро

  Сред клиентите на Цар Киро е бил и Гри­ша Ганчев, а това било удостоверено преди няколко месеца, кога­то ромският мафиот бе арестуван след кър­вавите размириците в Катуница. При обиск в именията на Цар Киро в Катуница антимафиоти­те открили нотариално заверени документи за търговски отношения между Кирил Рашков и Гриша Ганчев. От тях ставало ясно, че дружество от орбитата на „Литекс комерс“ е полу­чило заем от $ 430 000 от Цар Киро.

 Заемът бил отпуснат преди повече от 4 го­дини, когато Гриша Ган­чев отказал да плати на ромския благородник за доставена суровина – меласа заради съм­нения, че става въпрос за контрабанден внос. Ловешкият олигарх все пак подписал документ, че дружеството „Литекс комерс“ признава пре­тенциите на циганския клан Рашкови за въпросната сума, като вероятно документите по заема са били оформени с цел съдия-изпълнител да не блокира веднага фирмените сметки на „Литекс комерс“.

 След размириците в Катуница и ареста на Цар Киро, мургави­ят менте благородник предложил сделка на прокуратурата, оповес­тявайки, че може да осигури на държавата милиони левове от не­събираемо ДДС. Раш­ков разкрил, че десет­ки фирми в България пазаруват от неговата фамилия захар и суро­вини за производството на сладката стока, като изрично посочил, че на­времето Гриша Ганчев бил сред най-големите му клиенти.

 Цар Киро обаче спес­тил важната подробност, че договорът с „Литекс комерс“ за доставки е прекратен едностранно от Ганчев след старти­рало разследване от 2009 г. за контрабанден внос на цвекло, извърш­ван от принц Ангел.

Гриша Ганчев

  Кирил Рашков си из­мил ръцете с Гриша Ган­чев и за откритите 800 тона меласа в ал­кохолната фабрика на ромската фами­лия край Катуни­ца. Мургавият гангстер твърдял, че синът му Ангел купил суровината от „Литекс“ АД. Заради липсата на документи, които да удостоверя­ват сделката, Цар Киро обяснил, че всъщност Ганчев стои само нефор­мално зад нелегалния захарен внос който бил осъществяван от Милко Талев и Каме­лия Мирчева. 

След показанията на Кирил Рашков антима­фиотите започват да подслушват телефоните на Гриша Ганчев и на служители на фирмите му. Така е установено, че действително си­нът му Данаил Ганчев контактува с търговеца Милко Талев и с дясната му ръка Камелия Мир­чева.

 Тримата бяха аресту­вани преди 2 седмици от антимафиотите, а в ареста попаднаха и други трима доставчици на суровина за захар­ните заводи на Гриша Ганчев.

 „Цар Киро се надява­ше да отърве затвора, като натопи Гришата, с когото са скарани от доста време. Неслучайно след задържането на сина на Ганчев – Дана­ил, Гришата обяви пуб­лично, че ако е искал да купува контрабандно внесени захарни суро­вини, е щял да вербува „3000 мангалски фирми“, разкрива пред  пловдивски следовател. 

Преди месеци Кирил Рашков бе осъден на 3 години затвор заради заплахи за убийство, отправени от него през септември 2011-а към жителите на Катуни­ца Веселин Христов и Иванка Петрова.

 Прокуратурата обаче се отказа от намерени­ята си да внесе обвини­телен акт, че Цар Киро е поръчал убийството на 19-годишния Ангел, който бе сгазен от ми­кробус в Катуница ми­налата есен. Срещу ци­ганският клан Рашкови не посмя да се опълчи и пловдивската дирекция на НАП, макар да бе ка­тегорично доказано, че седем от деветте пала­та на ромската фамилия в Катуница са вдигнати незаконно.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Цар Киро натопил синът на Гриша Ганчев, за да се спаси от затвора"

  1. Според прокуратура­та Гриша Ганчев е осигу­рявал суровина за петте си захарни завода от чужбина, като вносът е бил нелегален   27.05.2012 at 23:51

    Абе путки майчини за какъв нелегален внос говорите бе. Захарта си е купувала от Каргил и си е влизала съвсем законно в държавата. А що за фирма е Каргил вижте в интернет. Тука явно пишат само разни психично болни хорА.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *