3 домашни ексфолианта за лице

Ексфолирането на лицето и дълбокото почистване е отличен начин да запазите кожата си блестяща и винаги млада. Предлагаме ви 3 рецепти за натурално ексфолиране на лицето с продукти, които обикновено имаме у дома си.

eksfoliant-lice

ЕКСФОЛИАНТ ОТ ДОМАТ И ЗАХАР

За да приготвите този ексфолиант ви трябва един узрял домат и 1 с.л. рафинирана захар. Разрежете домата на половина и поръсете едно от парчетата със захар. После търкате бузите и челото с кръгови движения. Оставете да подейства 10- 15 минути и отмийте с хладка вода.

ЕКСФОЛИАНТ ОТ ОВЕСЕНО БРАШНО И ЛАВАНДУЛА

Трябват ви 130 грама овесено брашно, 60 грама сухи цветове от лавандула, без стеблата, 60 грама мляко на прах и 2 ч.л. eksfoliant-lice-1царевично брашно.

В една купичка всички съставки и разбърквайте. Навлажнете лицето и масажирайте с ексфолианта от купичката. После отмийте с хладка вода и подсушете с кърпа. Ако сложите сместа в херметически съд, може да изтрае близо 6 месеца.

ЕКСФОЛИАНТ С КАФЕ

Трябва ви 1/3 ч.л. зехтин екстра върджин, който можете да замените с масло от ший или кокосово масло, 1 ч.л. мед и 1 ½ ч.л. смелено кафе (използвайте това, с което си направихте кафе сутринта). Смесете съставките и нанесете на чисто лице. Оставете няколко минути и накрая измийте с хладка вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *