Хвала на ГЕРБ! Кумецът на Цв. Цветанов – Тодор Бояджиев навлезе мощно в туристическия бизнес!

Тодор Бояджиев

  Бизнесменът Тодор Бояджиев, чийто кум е вътрешният министър Цветан Цветанов, е готвен от върхушката на ГЕРБ за крупен туристически бос, разбра се от предприемачи в бранша.

Той контролирал хотели по морето и планинските курорти, които се водят на подставени лица като съдружниците му от „СЛЕ груп“ – фирмата, която унищожи дюните на плажа в Несебър.

„Ти Ви Би на Цветановия кумец навлезе мощно в бизнеса с обществени поръчки, след като ГЕРБ дойде на власт.

Печелят във всички общини с подкрепата на държавата и натиск от страна на институциите. Натрупаха много пари и започнаха да ги инвестират в туризма.

За да не бие на очи след скандала с апартаментите на вътрешния министър, за целта се ползват подставени лица, но е ясно чия собственост са” – разказва бизнесмен от туристическия бранш.

Цветан Цветанов

Справка в регистрите на Регионалното министерство показва, че Ти Ви Би още преди три години се е сдобила с разрешително за строеж на огромен хотел в Слънчев бряг. Освен съдружниците на Бояджиев от „СЛЕ груп“ десетки други, свързани с него, били замесени в скандални процедури по застрояване на защитени територии с инвестиционна цел.

Освен това в Хасковските минерални бани Тодор Бояджиев държи модерен СПА хотел.

Формално туристическият бизнес на империята му се управлява от съпругата му Дияна Бояджиева, разказва бизнесмен от Хасково.

Покрай кума си Цветан Цветанов Тодор Бояджиев е успял да завърже и множество контакти с бизнес средите, показва проверка в Търговския регистър. Той е съдружник със сина на депутата Рамадан Аталай от ДПС в дружеството „Балкан Газ“. Това обаче не му пречи да е близък с общинския съветник от ГЕРБ във Варна Николай Пашов. Двамата участват в консорциум, който е създаден преди година и половина и има за цел да участва в конкурси за обществени поръчки за строеж на пътища. Николай Пашов и баща му Купен Пашов години наред поддържат пътната мрежа във Варненска област, която според хората, които живеят край морето, е с повече дупки от тези на Луната въпреки милионите, отпускани всяка година за кърпежите им.

Мощният бизнес на Тодор Бояджиев който изплува покрай скандала с унищожаването на дюните, не му пречи да не плаща на свои контрагенти и работници. Както вече бе писано преди месеци, неговите фирми са осъдени по десетки дела, защото не са изплатили доставените им материали и не са спазили клаузи в договорите си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *