Цветан Цветанов отоплява 12 000 цигани с краден ток, за да гласуват за ГЕРБ!

Цветан Цветанов

  12 хиляди цигани ползват ток на аванта в ромската махала на Самоков и така ГЕРБ си подсигурява гласове за всички избори. Това твърдят жители на града пред журналисти. Според тях властта покровителства кражбите на електричество и по този начин държи в ръцете си електората от махалата. Само малка част от къщите в нея са в регулация, имат нотариални актове и са легални клиенти на ЧЕЗ. Останалите домове, които никнат като гъби, са нелегално свързани към мрежата. Циганите правят това, докато тя е под напрежение. По тази причина няколко души загинали.

Ромската махала в Самоков

В махалата няма електромери. Нелегални кабели са опънати от стълбовете до къщите на циганите, много от тях са с подово отопление, което консумира огромно количество енергия. Местните тарикати дори изобретили алтернативни системи, за да се топлят през зимата, която в Самоков е дълга и студена. За целта те използвали стари пружини за легла. Свързвали ги към мрежата и така се получавала огромна печка с открити реотани.

Изобретението е много опасно, но е изключително ефективно. То загрява бързо къщите, които са направени от всякакви подръчни материали. Естествено, те са без топлоизолации, качествена дограма или каквито и да било подобрения за пестене на енергия. Това и не е необходимо, защото циганите от махалата си живеят като собственици на електроцентрали, без да плащат. Благодарение на това в ромските къщи е топло и уютно. Собствениците им шляпат по джапанки и тениски, а около тях доволни подскачат голи малките им дечица. В махалата осветлението не се гаси денонощно. Обичайна гледка е по 6-7 външни лампи да светят дори на обяд.

Според жителите на града тарторите в махалата са назначили двама дебеловрати млади цигани да събират по 20 лева от всяка къща за ток. После те носели парите в местното енерго. При такава консумация не е възможно едно домакинство, в което има поне по 10 души, да изразходи енергия за 20 лева, възмущават се местните хора. Как се отчита тя и кой плаща? Категорични са, че от цялата схема енергото губи огромни суми, които начислява на сметките на редовните си абонати. Управляващите измислили схема да държат в подчинение електората от махалата. Месеци преди изборите токът им се спирал. След това емисари на вътрешния министър Цветан Цветанов преговаряли с циганските босове. Сделката била – пускаме ви тока, но срещу гаранции, че всичките ви хора ще гласуват за нас, разказват възмутени граждани на Самоков пред журналисти. Те категорично не са съгласни да плащат тока на циганите, а те да определят кой да управлява държавата и града.

Освен далаверите с тока в махалата се върти търговия с пълна сила. На сергии по улиците се продава всичко – от домашни чехли и вафли до бутове от прясно заклани животни. Нито един от мургавите търговци няма касов апарат, свързан с НАП, каквото е задължението на всички в този бизнес. Това също е част от схемите на Цветанов да подсигурява гласове за ГЕРБ, категорични са жителите на Самоков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

8 Отговора за "Цветан Цветанов отоплява 12 000 цигани с краден ток, за да гласуват за ГЕРБ!"

  1. Данъкоплатец   06.02.2013 at 8:18

    Чудно как чак сега ги откриват тези неща,та то от десетки години това си е начин големите партии да си подсигуряват гласове 😉 Защо енергорозпределителните дружества не минават редовно да режат кабелите на незаконните потребители,ако аз не си платя тока веднага ще ме отрежат,а тези махали в цялата държава си ползват ток безплатно и в неограничени количества!?!

    Отговор
  2. Melio   07.02.2013 at 20:13

    CQLATA BULGARIA E CIGANSKA VZEMETE SE STEGNETE AXMACI !

    Отговор
  3. Melio   07.02.2013 at 20:17

    Pravqt ni na cigani sas tiq smetki za tok osobeno tozi mesec … Dokato ciganite ne plashtat nishto .. MAINATA IM NA GLASOVETE IMA DOSTATUCHNO BULGARI DA GLASUVAT STIGA S TEZI PODKUPNI GLASOVE NA ROMI I TURCI. BULGARIA NE E CIGANSKA BULGARIA NE E TURSKA !

    Отговор
    • МИРО   10.03.2013 at 22:10

      ДА ЯДЕТЕ НА ЦИГАНИТЕ КУРОВЕТЕ И НА ТУРЦИТЕ НЕМА ДА ПЛАЩАМЕ НИЩО НЕПЛАЩАИТЕ И ВИЕ ЗАЩО ПЛАЩАТЕ НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ ЖИЕ КАТО СИ ПЛАЩАТЕ СТЕ ЛУДИ КАТО ВИ РЕЖАТ ИЗЛИЗАТЕ И СЕ ПРИКАЧВАТЕ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО КАТО НАС И ГОТОВО СТИГА ГОВОРЕТЕ ЗА ЦИГАНИТЕ МАНГАСАРИ МРЪСНИ?

      Отговор
  4. Павел   07.02.2013 at 21:27

    Опа ,изненада 🙂 Това ще спре веднъж за винаги и може би трябва да спрем да плащаме данъци?

    Отговор
  5. ivo   13.02.2013 at 20:43

    skinar pita cigane;ti kakav iskash da stanesh? kosmonaft vika ciganeto. ne be pitam ta vero ili sapun

    Отговор
  6. дан   02.03.2013 at 9:09

    насраха се да пишат глупости

    Отговор
  7. дан   02.03.2013 at 9:18

    я да попитам…преди 4 години къде бяха тези къщи, тогава плащаха ли ток, тогава имаше ли сергии…последно, кой идиот написа тази статия и не е ли тя тенденциозно насочена срещу някого…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *