Фандъкова безразборно затваря улици и блокира бизнеса и живота на хората

Йорданка Фандъкова

  Фирми, бесни от крайно необмислените действия на общината с безумните ремонти, се заканиха да съдят кметицата Йорданка Фандъкова. Вече цял месец дружествата с офиси и складове в район „Лозенец“ не могат да работят нормално заради подмяна на тръбите за парното. Разгневените търговци се оплакаха, че никой не ги е предупредил за предстоящите разкопки на улиците.

На никого от чиновниците в общината и през ум не е минало, че трябва да се направят обходни маршрути, които да улеснят преминаването на автомобили в района. В момента това е почти невъзможно. Този пропуск на общинарите затруднява достъпа на клиенти до магазините.

Димитър Грозданов, представител на фирма за медицинска апаратура в район „Лозенец“, заяви, че откакто и започнало безумното разкопаване на улиците, той и неговите колеги са принудени да пренасят тежката техника на ръка. Бусовете, които по принцип извършват разтоварването, няма как да стигнат до техните магазини. Заради огромните ями и затворените отсечки на улиците те спират на километър от фирмата. След това служителите й мъкнели тежката техника на ръка до офиса, като слаломират между изкопите.

Грозданов е категоричен, че ще търси отговорност от Столична община заради крайно безотговорното им отношение. „Със сигурност започваме дела. Пренасяме апаратурата си ръчно. Това не е нормално“, заяви бесен той и добави, че от безумната ситуация фирмата, която представлява, е претърпяла значителни финансови загуби.

Блокирането на улиците никак не се харесва и на жителите на район „Лозенец“. На тях им се налага почти денонощно да слушат грохота от копаещите машини. Възрастните хора се оплакаха, че дори и в часовете между 2 и 4 следобед ремонтите не спират и те не могат да си починат.

Неудобствата за живущите обаче не спират дотук. В близост до един от обектите се намира една от малкото детски площадки в квартала. През деня тя е изцяло покрита с прах, който се носи на огромни облаци при рязането на асфалта. По-страшното е, че малчуганите поглъщат вредния за тях стъклен прах, използван от работниците за изолация на тръбите. За да не се натровят с него, служителите на фирмата са се екипирали с предпазни костюми, подобни на азбестовите, които предпазват от радиация. Родители многократно им правели забележки. Настоявали да спрат да полагат опасната изолация поне докато децата играят на площадката. Работниците обаче не чували молбите им.

Шофьори също от общинската немарливост. Те са разгневени от това, че служителите на фирмата изпълнител не им позволяват да паркират личните си коли пред домовете си. На мястото на паркоместата са поставени метални заграждания, така че леки автомобили да не могат да спират. Там се настаняват багери и бетоновози, а от време на време пространствата се използват и за разтоварване.

На строителната площадка няма дори една табела, на която да е записано докога ще продължи този ад в района. Според запознати ремонтите щели да приключат чак на 1 септември.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Фандъкова безразборно затваря улици и блокира бизнеса и живота на хората"

  1. VIOLETA STALEVA PEYKOVA   06.08.2012 at 19:09

    v españa smenqt truboprovodite na ulica 2 km.samo za 1 sedmica kato dvigenieto po ulicata e ednoposo4no no ne spira nau4ete se da rabotite nai posle bez da pre4ite na nikogo

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *