Ужас! Деца танцуват кючек с червени връзки в община Видин!

Принудиха деца да играят чалга

Истински ужас изпитали родителите на ученици, които били заставени да въртят кючеци под звуците на отвратителна чалга в сградата на Община Видин. Гаврата с децата обаче не би била пълна, ако болният режисьор на постановката не ги накарал да сложат и пионерски униформи като от времето на тоталитаризма.

Всичко това станало пред благосклонния поглед на градоначалника Герго Гергов, който на по-късен етап се скри от журналистите и отказа да коментира. Ненормалната сцена се разиграла под вещото ръководство на местния хореограф Методи Филчев, с която той не само шокирал родителите на децата, но и предизвикал сериозно недоволство. На всичкото отгоре постановката била поставена навръх Осми март, като поздрав за дамите в крайдунавския град.

Принудиха деца да играят чалга

В гротеската сцена били включени деца от местно основно училище и фъстъците от целодневната детска градина „Звънче”. Вместо кръшно българско хоро, подходящо за случая, Филчев проявил рядка изобретателност и накарал невръстните дечица за въртят дупета под звуците на Азис. „Творецът”  обаче още веднъж проявил рядка съобразителност и направил поредната глупост, като заснел представлението и го публикувал в мрежа за видео споделяне.

Естествено, гаврата с нищо неразбиращите деца веднага възбуди народното възмущение и по форумите мнозина се заканиха да накажат режисьора за поруганата българска чест. Възмутени граждани отправят апел към просветното министерство да проведе пълна проверка по случая и да накаже виновните.

Виж видео:

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *