Уволненият от Борисов Венцислав Генков, отново назначен от Нейков

Министърът на спорта Свилен Нейков

   Свилен Нейков върна на работа скандално увол­нения от премиера Бой­ко Борисов управител на зала „Арена Армеец“ Венцислав Генков.

 Министърът на спорта оспори категоричната за­повед за освобождаване­то на директора. Според наши източници Генков ще работи  в Националната спортна база. Търговското друже­ство е собственик на „Аре­на Армеец“. Цялата рока­да става с одобрението на Свилен Нейков, който е принципа на  Националната спортна база и на новата зала. В началото на февруари Генков беше освободен лично от Бойко Борисов. Причина­та е такса паркинг, която е въведена за посетителите на арена Армеец“.

Бойко Борисов

 Аз се чудя защо се образуват такива задръствания и хората нервничат, когато отиват към залата – коментира преди месец и половина ситуацията премиерът. – То се оказало, че някой сложил бариера там да прибира пари. В такива случаи веднага освобож­давам.“

 Премиерът и ми­нистър Нейков бяха потърсени за коментар по случая, но не вдиг­наха мобилните си теле­фони в почивния неде­лен ден.  Пресцентърът на министерството на спорта също не даде отговор.

 „Реално не съм напус­кал – каза Венци Генков. – Вероятно през седми­цата ще стане въпрос какво точно ще работя. Дали съм обиден? Няма как да бъда благодарен за нещо, за което не съм виновен. Решението за такса паркинг беше взето от борда на директорите, а аз само го изпълних.“

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *