Съпругъг на герберката Юлиана Колева блокира делото за длъжностно престъпление срещу Лечков

Юлиана Колева

  Съпругът на депутатката от ГЕРБ Юлиана Колева блокира делото срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, като обяви, че ще се пенсионира. Това обясняват възмутени юристи. Те припомнят, че оттеглянето на адвокат Руси Големанов от процеса е станало буквално дни преди съпругата му Юлиана Колева да бъде изслушана от парламентарната правна комисия.

Тя е кандидатът на ГЕРБ за новия Висш съдебен съвет. Няма никакво съмнение, че Колева ще прокарва там правата гербаджийска линия. Не случайно парламентарната шефка Цецка Цачева подчерта, че двете са близки отпреди 30 години, когато следвали право в университета.

Руси Големанов

Делото за длъжностно престъпление срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков се гледа в местния окръжен съд. На заседанието преди няколко дни обаче не се дава ход, защото се оказва, че адвокатът на Лечков – Руси Големанов, е решил да излезе в пенсия. Поради това бившият кмет остава без защита. Следващото заседание било насрочено за 4 октомври, когато Лечков вече ще има нов адвокат.

Делото срещу бившата футболна звезда е свързано с изграждането на ограда на училище. Йордан Лечков като кмет наредил на директорката да бъде прекратена обявената обществена поръчка. След това работата била възложена на частна фирма. Юристите в Сливен са убедени, че Руси Големанов се оттегля от процеса на Лечков, за да бави делото, а също и заради номинирането на съпругата му Юлиана Колева за ВСС. Те дори не изключват след време отново да се завърне в адвокатските редици.

Йордан Лечков

„Това семейство е на път да преяде с власт“, коментират в Сливен. Руси Големанов е общински съветник от ГЕРБ и както вече бе писано неотдавна, той е известен с репликата си, отправена към подчинените му: „Докато аз съм господ, и вие ще сте в рая!“. Публична тайна е, че той се е прицелил във вакантното място на шеф на общинския съвет в Сливен. Съпругата му Юлиана Колева според нейни колеги вече се изживявала като кадровик в съдебната система Неотдавна се похвалила пред приятелки, че е успяла да назначи в Инспектората на ВСС своя приближена юристка от Сливен.

След изслушването на кандидатите за ВСС пред парламентарната правна комисия мнозина вече са убедени, че Юлиана Колева ще бъде проводник не само на гербаджийската линия, но и на интересите на вътрешния министър Цветанов в следващия съдебен съвет. Тя страстно защити атаките на Цветанов към съда. Както е известно, министърът твърди, че не оказва натиск, а критикува само като гражданин. В този дух Колева предлага: ВСС да направи разработка на примери и модели, различаващи натиска и намесата от критиката и изказванията в отрицателен аспект за работата на съдебната власт. Доста любопитен момент в представянето на Юлиана Колева пред правната комисия е идеята й новият ВСС да проверява решенията по конкретни нашумели дела. Както е известно, ВСС няма такива правомощия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *