Скандал! Бг. социолозите се хванаха за гушите кой бил по-корумпиран!

Мира Радева

Скандалът тръгна от репликата на Мира Радева, че е била огорчена от колегите си, визирайки  Боряна Димитрова. И всичко това, заради признанието на Димитрова в сутрешен телевизионен блок, че имало злоупотреби със социологическите данни у нас.

Това всъщност не е тайна за никого, но за първи път в публичното пространство самите социолози си признаха този факт. Шефката на Алфа рисърч Боряна Димитрова, се нахвърли срещу шефката на МБМД Мира Радева. Според Димитрова, в момента дискредитирането на професията им било голямо. Освен това тя запита дали тези, които поръчват съответното проучване не подменят резултатите от него? От своя страна Мира контрира, защо пък политическите партии не обявят на кои агенции разчитат при тези проучвания?  Според Димитрова, със самия механизъм на обществените поръчки може да се изкривяват данните според изискванията на поръчителя. Шефката на Алфа Рисърч дори посочи за пример, че

Боряна Иванова

проучване в планинските райони на МВМД което доказало, че анкетираните смятали стачкуващите на Орлов мост, че не са „наред с главите“. След това МОМН предоставя на същата агенция поръчката за изследване на обществените младежки политики- разконспирира схемата Боряна Димитрова. Тази реплика предизвика яростната реакция на Мира Радева, която каза, че е огорчена от колежката, която хвърляла мръсотия по колегите социолози. Все пак Радева си призна, че една известна рекламна къща  е  поръчала социологическо изследване относно промените в Закона за горите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *