Румен Николов – Пашата е тайният акционер в “Кремиковци”!

Румен Николов - Пашата

  Мащабната далавера с криминален привкус около продажбата на металургичния гигант „Кремиковци“ става все по-заплетена.

Младежът Лъчезар Варнаджиев, които преди 2 години купи от държавата завода за 316 милиона лева, е в неизвестност. Брат му е арестуван преди една година и дълго време лежи в ареста.

Лъчезар Варнаджиев е продал „Кремиковци“ на офшорка от Кипър, която наряза на скрап голяма част от машините, а сега се готви нова продажба. Кандидат е фирма на осъждания за производство на наркотици Кристиян Младенов. Според източници той e в близки отношения с хора на ГЕРБ и лично със Станимир Флоров. Младенов бе един от замесените в аферата с нарколабораторията в софийското село Опицвет.

„ГЕРБ и Бойко Борисов превзеха бизнеса със скрап със силови методи, рекет и арести. Нищо чудно техни хора да са собственици на офшорките от Кипър, които станаха най-големият фактор в този бизнес след схемата с продажбата на „Кремиковци“.

Осъденият Кристиян Младенов

Тази мащабна далавера става все по-зловеща“, разказва бизнесмен, който от години се занимава със скрап и следи отблизо ситуацията около „Кремиковци„.

През 2011 година правителството на Бойко Борисов продаде металургичната гордост на България, след като изкуствено фалира дейността на „Кремиковци“. Купувачът изненада дори световните инвеститори – младеж на 26 години от Белене.

Днес Лъчезар Варнаджиев е в неизвестност.

„Момчето беше подставено лице в далаверата. Дано не му се е случило най-лошото, фирмата му „Елтрейд“ е свързана с „Надин“. През миналата година арестуваха управителите на „Надин“ и брата на Варнаджиев. Обвиниха ги в измами с ДДС. Те също са подставени лица. Сега мълчат, защото знаят, че ще изгорят. Малко след като „Елтрейд Къмпани“ на Варнаджиев купи „Кремиковци“, той го продаде. Сега се готви поредната препродажба и дано служебното правителство да вземе мерки. Кандидат-купувачът е фирма на Кристиян Младенов“, разказва запознат с аферите около завода.

Лъчезар Варнаджиев

Младенов е бивш член на управителния съвет на футболния отбор „Локомотив“ (София). През 1997 година е задържан заради разбитата нарколаборатория в село Опицвет, откъдето бяха иззети 300 килограма амфетамини и 700 килограма прекурсори. Собственикът на лабораторията не е задържан, но изгарят химикът Валери Величков и работодателят му Кристиян Младенов. Последният е осъден на 5 години затвор чак през 2008 година, но според хора, които го познават, не е лежал и ден зад решетките.

„Младенов също е подставено лице, както и младежът, който е в неизвестност. Печалбите от скрапа, на който режат „Кремиковци“, отиват при неясен собственик в кипърската Офшорка. Говори се, че близкият на Бойко Борисов от времената на СИК Румен Пашата е тайният акционер. Той е свързан и с друга голяма фирма – „Надин“, която също има участие в приватизацията на „Кремиковци“, разказва бизнесменът. Според него, след като продадат на скрап комбината, инвеститорите от офшорката ще започнат да строят на терена, където е заводът. За около 2 години били на тройна печалба само от скрапа, защото държавата по нареждане от високо ниво взела нищожната сума от 316 трилиона лева.

Покрай завземането на бизнеса с метали, правителството на ГЕРБ арестува няколко предприемачи в бранша и така ги отстрани от територията, която е монополизирана от близки на Бойко Борисов хора.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *