СИК-аджии въртят задкулисието на ГЕРБ

Румен Николов - Пашата
Румен Николов – Пашата

  Румен Николов – Пашата е съосновател на мутренската групировка СИК, един от най-верните приятели на Бойко Борисов и човекът, през който минава тъмният бизнес на експремиера. Пашата е един от малкото хора в държавата, които отлично знаят как лидерът на ГЕРБ е станал главен секретар на МВР. Подсъдимият по делото „Килърите“ Васил Костов – Кеца неотдавна разкри, че високопоставени представители на СИК преди години са събирали пари, за да направят Борисов главен секретар МВР. Той лично е присъствал на среща в София между Бай Миле, Бойко, Сретен Йосич, Стоил Славов и други хора от групировката, на която било обсъждано бъдещото кариерно развитие на Борисов в силовото ведомство.

Митко Каратиста
Митко Каратиста

Според легия „Антимафия“ Румен Николов – Пашата е и човекът, който стои зад частната ГДБОП, чрез която бившият вътрешен министър Цветан Цветанов 3 години и половина подслушваше политици, журналисти и хора от бизнеса. Централата на частната ГДБОП бе в една къща в полите на Витоша.

Журналисти разкриха още как Бойко Борисов кадрува в ЧЕЗ чрез бившия шофьор на Пашата – Димитър Стефанов, по-известен като Митко Каратиста. Последният управляваше срещу „скромните“ 35 000 лева заплата на месец.

Уникални аудиозаписи разкриват схемата, по която кръгове от ГЕРБ са плащали за протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. Журналисти разполагат с дисковете и са готови да ги предоставят на прокуратурата. Според скандалните записи митингите се организират от доскорошния шеф на „Левски“ Иво Тонев, плейбоя Петко Димитров и съоснователя на СИК Румен Николов – Пашата. Общото между тримата е, че са част от приятелския кръг на експремиера Бойко Борисов.

ГЕРБ стои зад среднощните ексцесии в София
ГЕРБ стои зад среднощните ексцесии в София

От записите недвусмислено се разбира, че ежедневното пиене на кафе пред парламента и нощните ексцесии в центъра на София са изцяло контролирани от ГЕРБ.

Схемата върти Иво Тонев, който заедно с Петко Димитров е съсобственик на редица нощни барове, сред които „Грамофон“, „Найт Флайт“, „Бар Флайт“ и „Капитал“. В записите, с които се разполага, протестиращите споделят, че големите началници на мероприятието са Тонев и Димитров, а оперативната дейност Платени протестисе върши от шефа на охраната на въпросните заведения Дани Боксьора. Петко взима пари от Тонев, дава ги на Боксьора, а той ги раздава на хората. След издънката с опита да се назначи Делян Пеевски за председател на ДАНС Дани Боксьора е имал лична среща с Иво Тонев. Тогава шефът на охраната получил нареждане да впрегне всички свои служители да протестират пред парламента. Именно тези здрави момчета са използвани и за провокации. Предполага се, че те са били в основата на напрежението, което ескалира на 24 юли. Тогава депутатите бяха блокирани повече от 12 часа в сградата на Народното събрание и полицията се опита да ги Платени протестиизведе с автобус. „Ако някой от гардовете откаже да вика „оставка“, бива изгонен от Дани Боксьора“, говорят протестиращите.

По думите им от аудиозаписите другият човек, който опитва да влияе на обществено-политическите процеси в страната, е съоснователят на СИК Румен Николов – Пашата. Той вадел хилядарки до края на месец юли, когато парламентът излезе в лятна ваканция.

Младоженецът Петко Димитров е начело на схемата
Младоженецът Петко Димитров е начело на схемата

В схемата участвал и мистериозен руснак за когото разказва жена, заемаща ръководен пост в Централния съвет на Съюза на пенсионерите. Тя разкрива, че въпросният мъж действа чрез свой близък приятел на име Огнян. Тарифата за семейство била 100 лева или по 25 лева на човек. Проста сметка показва, че само за една седмица мъж и жена с две деца могат да си докарат 700 лева, което е повече от средната за България заплата. Източникът ни твърди, че за да станеш „платен протестиращ“, трябва да си познат на Огнян или някои от вече платените да те препоръча.

Тлъстите пачки са се раздавали в близост до църквата „Света Неделя“. Там съвсем непринудено и незабележимо стоели три момчета и едно момиче с дебела ученическа тетрадка. Организираните групи задължително трябвало да запишат личните си данни в списъка и да се подпишат, че участват в протеста за да вземат заработеното.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *