Родители купуват пиратки на децата си, за да се пазят от бездомните кучета

Бездомни кучета

  Жители на столичния квартал „Дружба 2″ алармират за нашествие на глутници бездомни кучета в близост до училищата в района. Според тях в последните години броят на четириногите е нараснал драстично. По тази причина те всеки ден изпитвали притеснения, пускайки децата си на училище. Родителите са крайно разтревожени за здравето на децата си особено след зачестилите жертви на ухапвания от бездомни кучета.

Освен това много от учениците на по-малка възраст отказвали да ходят на занятия, без да бъдат придружени от възрастен. Те се наплашили от глутниците пред спирките и до училищата. Така родителите, вместо да слагат по един сандвич на децата си в раницата, са принудени да им дават по няколко пиратки за самозащита. Според тях това е единственият начин да се справят със ситуацията. „Тъй като общината не се грижи по никакъв начин за сигурността на подрастващото поколение, сме принудени да им даваме пиратки. Така сме малко по-спокойни“, споделят майките.

Те допълват, че гладните кучета обичали да седят близко до магазинчетата, където се продават закуски. Те обаче не стояли кротко и не разчитали някой да им подхвърли храна. Директно скачали върху децата, след като излязат навън с току-що купените сандвичи.

Положението с глутниците се усложнява още повече през зимата. Тогава денят става по-къс и се стъмва по-рано. В „Дружба 2″ липсва нощно осветление и това прави опасността за децата още по-голяма.

Улиците, освен че са тъмни, са и с огромни зейнали дупки. Общината многократно възлага поръчки на фирми да ги запълват, но до месец те пак се появяват. „Близки до общинарите фирми си пълнят гушите с нашите пари. Те не запълват качествено ямите и въпреки това отново и отново се дават пари на същите фирми да ги ремонтират. Едни и същи дружества се въртят и само печелят. Това е наглост“, разказват ядосани родителите. Според тях е крайно време общината да започне да изпълнява функциите си и да реши наболелите проблеми с кучетата, осветлението и дупките.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *