Протеже на Бойко Борисов върти незаконна тъговия и мами клиенти!

Стоян Христов

  Представителят на скъпарската датска фирма за аудио и видео техника Стоян Христов се опитва отчаяно да прехвърли фирмата си поради натрупаните огромни задължения. Бизнесменът искал да се освободи от тях, като намери нов собственик за дяловете си от компанията в кръга на така наречените „дедесари“ – бедни неграмотни хора, които стават „собственици“ на затънали фирми.

Стоян Христов от няколко години е представител на датската „Банг енд Олуфсен„, която предлага най-висококачествената техника, с изключителен дизайн и безбожно високи цени. В дружеството „Концепт ТВ“ ООД той е съдружник с компания, регистрирана на Британските вирджински острови.

"Банг енд Олуфсен"

Справка в търговския регистър показва, че съдия-изпълнител вече е наложил запор върху „Концепт ТВ“ ООД. Това е станало по искане на немски гражданин от български произход, който е известна личност. На него Стоян Христов дължи 150 хил. лева, главница по записна заповед от 2010 г., плюс съдебни разноски за близо 13 хил. лева.

Почитатели на тежкарската датска марка „Банг енд Олуфсен“ са заможни бизнесмени, политици, министри. Самият Стоян Христов се хвалел, че е близък и с премиера Борисов, който също е негов клиент. Явно хвалбите му не са безпочвени, защото бизнесменът от години въртял търговия, в която няма касови бележки и фактури, както обясняват негови клиенти. Той вземал от тях на ръка огромни суми, без да издава документ. Всичко се крепяло на едната честна дума. Те са убедени, че това „счетоводство“ завлича огромни суми от ДДС.

Вече бе писано, че от началото на тази година доста от предплатилите луксозната техника вече две години напразно чакат да си я получат.

Дълго време те не можели дори да се свържат със Стоян Христов, а когато все пак го открили, той го ударил на молби да вземат по-евтина техника от тази, която са капарирали.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *