Общински съветник от ГЕРБ пълни с дупки улиците на Варна

Николай Пашов

  Морската столица Варна прилича на лунен пейзаж след зимата. Дупки като кратери отново са зейнали по улиците, а шофьорите псуват грозно, докато въртят волана из кварталите с кърпен набързо асфалт.

 Протестите срещу дупките преди годи­на не дадоха резул­тат, разочаровани са инициаторите на меро­приятието. Признават, че положението става още по-зле. И веднага посочват виновниците – баща и син.

 Бащата е общинарят Купен Пашов и от него зависи кой ще ремон­тира улиците. От дъл­ги години той е шеф на транспортната ко­мисия в община Варна.

 Синът е бизнесме­нът Николай Пашов. Той е общински съ­ветник от ГЕРБ и пе­чели обществените поръчки за това. Два­мата са дългогодишни участници в схемата за точене на община Варна чрез неизгодни дого­вори.

 Николай Пашов е близък до депутата Па­вел Димитров, а баща му Купен е креатура на дългогодишния шеф на ДПС край морето Янко Станев, който наско­ро беше изгонен от партията на Доган разказват възмуте­ни общественици във Варна.

Николай Пашов с Бойко Борисов по време на първата копка на бургаската "детелина"

  Схемата е следната. Купен Пашов е шеф на дирекция с общината и заедно с кмета определят обществени­те поръчки за ремонт на улиците. Редовни­ят печеливш е фир­мата „Хидрострой“ на сина му Николай Па­шов. Този конфликт на интереси е почти от 10 години и всички си зат­варят очите. Явно ва­лят големи отчисления за партиите.

 Фрмата на Пашов-младши, който е гербаджия, прави фиктив­ни ремонти на улиците.

 Пълнят дупките с отломки от асфалт, но така, че следващата година пак да се наложи ремонт, който отново той ще прави. Парите, спестени от материали, потъват в джобовете на баща му и в партийни каси.

 „Пътното строител­ство е любимо на хо­рата от ГЕРБ, защото там най-много се кра­де“, разказва източник от общинския съ­вет във Варна.

 Схе­мата на баща и син Пашови функционира много преди на хори­зонта да се появи пар­тия ГЕРБ. През 2007 година те усещат на­къде духа вятърът и се преориентират от старите партии към тази на Бойко Борисов.

 Николай Пашов ста­ва член на ГЕРБ.

 Избран е за общин­ски съветник от лис­тата на партията през 2007 година. Работата му като общинар още повече засилва бизнесаспекти­те на фамилията. Фирмите на Пашов-младши вече са окупирали не само бизнеса с ремонт на пътища във Варна, но и строят национални обекти в цялата стра­на.

 Бащата Купен вече е  преминал  от  шеф на транспортната ко­мисия в тази по „Граж­данска защита“.

 По тази линия е бли­зък до Янко Станев, бивш общински шеф на ДПС, както и до Емел Етем, бивш ми­нистър на бедствията и авариите. Тримата често са засичани от рибари да се качват на луксозна яхта на пристанището. Ос­вен това Купен е прия­тел и с кмета на Варна Кирил Йорданов, кой­то беше подкрепен от ГЕРБ на последните местни избори.

 Синът на Купен – Ни­колай, е сред най-го­лемите гъзари в мор­ската столица, върдят общински чиновници. Благодарение на нагласените обществе­ни поръчки младият гербер е натрупал со­лидно състояние.

 В гаража му имало дори луксозно ламборгини, което избягвал да шофира по ремонтираните от него улици. Общин­ски съветници от БСП твърдят, че Николай Пашов е спряган и за бъдещ депутат от ГЕРБ.

 Той е съдружник на скандалния бизнес­мен от Варна Ангел Дерменджиев, който беше арестуван през август миналата годи­на за рекет. Негов биз­нес партньор пък е де­путатът от БСП Кирил Добрев.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Общински съветник от ГЕРБ пълни с дупки улиците на Варна"

 1. QWERTY   26.04.2012 at 8:40

  МАЙКА ВИ И БОКЛУЦИ ДА ЕБА,ВИЕ НИ ДОКАРАХТЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ

  Отговор
 2. PENCHO   15.01.2015 at 3:58

  Много хубаво сте ги написали тези неща, но фирмата не е на този Николай, нито Ламбото, фирмата е на Велико Желев, бивш зам.мин на транспорта , а ламборгинито е на сина му Виктор.

  Проверявайте си информацията преди да пишете глупости, като цяло схемата е тази.

  Отговор
 3. j.mp   31.08.2021 at 13:52

  I just like the helpful information you provide to your articles.
  I’ll bookmark your blog and check once more here regularly.
  I am somewhat sure I’ll be informed lots of new stuff proper right here!
  Best of luck for the following!

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *