Кметицата на Перник Росица Янакиева, вдига чудна сватба на сина си по време на криза

Росица Янакиева

Кметицата на Перник Росица Янакиева жени сина си Петър на пищна церемония в града на миньорите с пари, отпуснати за възстановяване след земетресението, реди злостната мълва, на която хич не щем да вярваме, ама на.

Тузарската сватба е насрочена за 29 септември, събота. Над 200 ВИП гости ще се съберат да хапнат и пийнат в ресторант „Елдорадо“, който се намира в пернишкия панелен квартал „Изток“. Заведението се стопанисва от стари авери на градоначалничката, които й изготвили оферта като за приятел. Освен това типично по български й позволили да вкара алкохол и отвън, за да не се охарчва, макар че тя самата никак не е бедна.

Десетки луксозни покани били отпечатани в местна печатница, а после грижливо разпратени до приятели на младоженците и на техните родители с настояване да уважат милото тържество.

Янакиева подготвила скъпо колие на бъдещата си снаха, но то било само малка част от множеството изненади, с които свекървата щяла да зарадва момичето. Властната кметица предвиждала меден месец на младите на далечна и екзотична дестинация.

Янакиева се надявала, че много скоро луди-младите ще я дарят и с внуче.

Сватбата на 26-годишния Петър и 21-годишната му избраница Саня е едно от най-одумваните предстоящи събития в региона. Двамата са студенти, но ако се вярва на приказките, сами се издържат и изкарват хляба и хайвера си с честен труд. Живеят в София, в просторен апартамент, осигурен от Янакиева. Кметският син следвал за инженер, като същевременно работел в строителния бизнес. Саня пък била студентка по право, но намирала време да се труди в известна юридическа кантора. Родителите й били обикновени работници от Перник. Предстоящото бракосъчетание изпълвало с гордост сърцата им, че се сродяват с толкова известна и властна персона, която обещала да поеме целия масраф по купона.

Същевременно из града тръгнал грозният слух, че Росица ще жени свидната си рожба с пари, отпуснати от държавата за възстановяване на щетите от земетресението в края на май тази година. Най-вероятно това е част от местния фолклор, но клюката изострила гражданското напрежение. Перничани обмисляли вариант да саботират сватбата, като окупират оградата на кварталния ресторант. Те щели да настояват кметица Росица да им изплати обещаните суми, вместо да пръска пари за голяма сватба по време на криза. Надявали се, че по този начин ще я изложат пред гостите й от София – предимно политици от БСП, известни личности под пагон, няколко адвокати и ред други големци.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *