И Гриша Ганчев клекна пред ГЕРБ – стана им спонсор!

Гриша Ганчев

  Президентът на „Литекс“ Гриша Ганчев окончателно се е предал под натиска на управляващите и до изборите ще бъде един от щедрите спонсори на ГЕРБ, се разбра от негови бизнес партньори. Резултатът от затоплянето на отношенията между Ганчев и ГЕРБ вече е налице. Миналата седмица автомобили от завода му бяха раздадени на Агенция „Митници“ при неясни условия.

Синът му Данаил Ганчев беше арестуван през май тази година заедно с изпълнителните директори на „Литекс комерс“ и обвинен в източване на ДДС. След два месеца престой зад решетките младежът и останалите са освободени.

Банката на Цветан Василев е кредитор на Гриша Ганчев

Баща му Гриша Ганчев беше обвинен по-късно като ръководител на организираната престъпна група, а преди това го разследваха за заплаха за убийство на шефа на НАП Красимир Стефанов.

Тези проблеми на Ганчев вече са минало, твърдят хора, които го познават добре. От самото начало било ясно, че той е натискан да спонсорира структурите на ГЕРБ, като с взички сили ще се опитат на предстоящите избори да спечелят колкото се може повече гласове, за да се задържат на власт.

Ганчев обаче отказал на емисарите от партийната централа, като се оправдал, че има да връща кредити и е налял много пари в автомобилния завод край Ловеч.

Още преди година му било подсказано, че ако не се разбере с управляващите, той ще има проблеми с правосъдието и най-малкото ще бъде оклеветен публично.

Шест месеца телефоните на най-близките му хора били подслушвани с надеждата да се открие някаква нередност в бизнеса му и той да бъде арестуван. След обвиненията, които не издържаха по време на мерките за неотклонение на групата около Ганчев, той се чувствал повече от спокоен за бъдещето си. Гледал с насмешка на слуховете, че ще бяга в Сърбия, където също развива захарен бизнес.

Според запознати той е имал поне 2 срещи със същите емисари на ГЕРБ, след като му повдигнаха обвиненията. Намесил се и кредиторът на заводите му, банкерът Цветан Василев, на когото Ганчев трябва да връща десетки милиони. Както е известно, Корпоративна търговска банка на Цветан Василев държи парите на държавните предприятия на ниски депозити, които раздава като кредити и така печели до 4 пъти повече. Всъщност на Ганчев било подсказано, че развива бизнес благодарение на правителството и ако иска да продължава да печели, трябва да е в добри отношения с управляващите.

След кратък размисъл бизнесменът от Ловеч се съгласил.

Обещали му обвиненията срещу него да отпаднат, както това ще се случи с други двама натиснати бизнесмени, които се правеха на опозиция – шефовете Любомир Павлов и Огнян Донев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *