Росен Плевнелиев се развежда заради първата съпруга Вероника!

Плевнелиев не е прекъсвал контактите с бившата си жена
Плевнелиев не е прекъсвал контактите с бившата си жена

  Нов мегаскандал с участието на президента Росен Плевнелиев и неговата съпруга Юлияна е на път да взриви страната. Първата дама на България е хванала по бели гащи мъжа си да говори с предишната си жена Вероника, научихме от близки до семейството.

Впоследствие Юлияна разбрала от общи познати, че двамата никога не са прекратявали изцяло контакта си. Отишла в кантората на адвокатите си и после се заканила, че ще подаде молба за развод.

Хора от Пиринския край, запознати с отношенията на Росен и Вероника от близкото минало, споделиха, че настоящият държавен глава всеки ден поне по 3 пъти се обажда на бившата си съпруга, с която запазили приятелски отношения и след развода. За разлика от Юлияна, която постоянно критикува съпруга си и публично го излага, Вероника го подкрепяла изцяло във всяко едно начинание.„Сигурен съм, че ако сега жена на Росен беше Вероника, а не Юлияна, президентската институция щеше да е много по-стабилна, тъй като самият президент щеше да е по-уверен в себе си. Вероника нямаше да показва такова неуважение към мъжа си и в никакъв случай

Вероника Плевнелиева
Вероника Плевнелиева

нямаше да го изложи по този начин, отказвайки да играе полагащата й се роля на първа дама и критикувайки го в социалните мрежи“, коментира източникът ни.

Според наша информация в последно време Росен Плевнелиев разговарял тайно от жена си с Вероника заради избухналия преди няколко месеца скандал с офшорките. От журналистическо разследване на ТВ7 стана ясно, че в качеството си на управител на баварската фирма „Линднер“, държавният глава е пренасочвал милиони в поне две офшорни компании, регистрирани в Кипър. Според документите една от офшорните фирми, с които работи „Линднер“, е „Инокс Мениджмънт ЛТД“ и със сигурност е собственост на Росен Плевнелиев, а другата – „Билингъм Дивелопмънтс“ е управлявана от лице близко до него. От направената груба сметка личи, че от сделки с тях управляваната от президента компания е заобиколила данъци върху общо 824 хил. долара през 1999 г. В това време бизнесът в България заплаща 32,5% данък, или казано с други думи, държавата ни е изгубили близо 300 хил. долара приходи.

Юлияна Плевнелиева побесняла, след като хванала мъжа си да звъни на бившата
Юлияна Плевнелиева побесняла, след като хванала мъжа си да звъни на бившата

Името на Вероника Плевнелиева пък лъсна в кипърския търговски регистър, от който стана ясно, че фирмата „Инокс“ съществува и е прехвърлена като собственост на Вероника Плевнелиева през 2011 година. По това време Росен е все още строителен министър в правителството на Бойко Борисов.

От няколко месеца насам всички медии се опитват да намерят въпросната първа съпруга на държавния глава, но неуспешно. Единственото, което журналистите знаят, е, че тя работи като юрисконсулт в „Емпорики банк“. Оттам обаче я крият, а най-вероятно това става именно под диктовката на президента. Точно за да не бъде открита и за да не каже истината, Росен Плевнелиев продължава да поддържа контакт с нея, давайки й наставления как да се пази от медиите.

Това обаче може да стане повод за избухването на нов огромен политически скандал, ако Юлияна наистина осъществи заканите си да се разведе. „При това положение тя едва ли ще остане в България. По всяка вероятност ще замине за САЩ. Тук медиите веднага ще я нападнат, ще търсят децата й, а тя не обича да я въртят по телевизиите“, смятат нейни близки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *