Жертва на “Наглите” им отмъсти с убийството на Кирил Кирилов – Шкафа!

Трупът Кирил Кирилов – Шкафа облян в кръв

   Някоя от жертвите на „Наглите“ е застреляла Кирил Кирилов-Шкафа или е наела човек да го направи. Това е една от версиите, по които работи полицията за убийството на Кирилов.

„Възможно е това да е отмъщение на някой от похитените, който вече дълго чака възмездие и е решил да вземе правосъдието в свои ръце“, казват разследващи.

Шкафа беше застрелян с няколко куршума в краката в събота около 10 часа вечерта пред дома си и почина от кръвозагуба. След стрелбата Кирилов се е влачил около 150 метра, след което се строполил безпомощно на земята.

„Губим го човека, изпускаме го, давайте да го караме с колата!“ Това крепиха ченгетата, които дойдоха на мястото, където лежеше Кирил Кирнлов-Шкафа“, разказа на репортери очевидецът Николай Иванов. Той видял през прозореца си последните минути от живота на сочения за един от групата за отвличания „Наглите„. Иванов живее в блока, пред който се развива среднощният екшън.

„Четирима младежи седяха на маса в градинката пред блока и си пиеха бира. Изведнъж се развикаха. Излязох и видях как Кирилов се влачи по земята. Измина 7-8 метра и тупна на тротоара. Младежите извадиха телефони и почнаха да звънят на спешните номера. След около 5 минути дойдоха ченгета,  малко по-късно и линейка, но тя само установи смъртта на мъжа“, продължи своя разказ Иванов.

„Една  млада  жена, дойде  малко  по-късно с такси. Започна да крещи: „Кирчо, Кирчо! Какво стана? Мен трябваше да стрелят, не тебе! – разказа още Иванов. – Тялото стоя около час и половина до градинката.  Дойдоха  още екипи и започнаха да снимат трупа и да търсят улики спомня си още Иванов.

Среднощният екшън в столичния квартал „Младост“ продължава до сутринта. Всички коли са отбити от пътя. Автобусът, който минава край лобното място, е с променен маршрут. Полицейски ленти очертават пътеката от кръв, която показва пътя на Кирилов до мястото, където е прострелян  – паркинга на блока, където живее, продължава през тротоара и свършва в градинката на съседния блок, където мъжът се предава и строполява на земята. Автомобилите на два съседни блока са запечатани и на собствениците е отказан достъп до тях, за да не заличат следите на бандитите, убили Шкафа.

Кирил Кирилов - Шкафа

  “Беше по къси панталонки, което беше странно, тъй като беше студено“, разказа още Иванов. Предполага се, че Шкафа е бил подмамен с обаждане да слезе на паркинга пред блока си, твърдят още комшиите на печално известния гангстер.

…“ До момента е ясно само, че става дума за поръчково убийство коментираха лаконично от полицията. Разследващите работят по всички версии, като не се изключва кървавата вендета да е по поръчка на някой от пострадалите при отвличанията от „Наглите“. Причина за нетърпеливото отмъщение преди дори да е била произнесена присъда би могъл да бъде и фактът, че вече трима от жестоката банда са извън килиите. Димитър Лебешковски и Светлозар Славчев-Цуро бяха пуснати срещу 6000 лева гаранция на човек. Радослав Лебешковски пък е под домашен арест. Преди време бизнесменът и свидетел по делото Гриша Ганчев също сподели прогнозата си, че престъпниците, участвали в “Наглите“, най-вероятно ще бъдат оправдани.

В началото на миналата година съдът промени наложената мярка “задържане под стража“ на Киро Шкафа в подписка, тъй като тя се дублирала с излежавана по същото време от него присъда във Врачанския затвор. Адвокатът на Кирилов ловко се възползвал от момента, в който присъдата за грабеж изтичала и докато Кирилов е в ареста, поискал най-леката мярка „подписка“ по обвинението за „Наглите“. Така Кирилов се оказва на свобода въпреки сериозните обвинения срещу него. Премиерът Бойко Борисов призна, че е останал изключително изненадан, когато в неделя сутринта, „дежурният“ му съобщил, че Кирил Кирилов-Шкафа е бил разстрелян.

Премиерът намекна, че убитият е щял да бъде жив, ако се намирал в ареста, където му било мястото, вместо да е на свобода.

 

Иван Киров, син на похитения Киро Киров: Престъпници го очистиха

„Не мисля, че някой се е саморазправил с г-н Кирилов. От вас научавам за това убийство -коментира в неделя синът на отвлечения бизнесмен Киро Киров. – Вече две години чакаме присъда и мисля, че всички жертви на тази банда все още се надяват на възмездие. Всички тези хора са в престъпни среди и предполагам, че някой от контингента може би е решил, че това е начин да си реши проблема“, допълни Иван Киров.

Той уточни, че всички очакват максимални присъди.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Жертва на “Наглите” им отмъсти с убийството на Кирил Кирилов – Шкафа!"

  1. Kamata   26.01.2014 at 9:19

    I kakvo losho ima … az se uchudvam che ne sa pognali i semeistvata na „naglite“

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *