Емо Фаса разкрил пред нотариус в Германия, че Бойко и Цветанов контролират контрабандата на цигари!

Емил Димитров - Фаса

  Бизнесът с дистрибуция на цигари е в основата на конфликта между бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров и Цветан Цветанов, научихме от достоверен източкин.

Наскоро той обяви, че се страхува за семейството си, и го изведе в чужбина. Категоричен е, че Цветан Цветанов го следи и подслушва, както и повечето от политиците в България.

Преди това той даде показания пред нотариус в Германия като застраховка за сигурността си. Според запознати в тях има потресаващи факти за контрабанда на цигари под чадъра на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Славян Теофилов

„Булгартабак“ бе продаден от ГЕРБ на техен приближен бизнесмен, който има и здрави връзки с ДПС.

„Бяха изгонени големи чужди инвеститори, които кандидатстваха за предприятието, защото с техните капитали нямаше как да върви контрабандата“, твърди източник, който е запознат със сделката.

След като тютюневият холдинг е придобит от приближения на ГЕРБ бизнесмен, основен дистрибутор му става фирмата „Табако Трейдинг Партнерс“, за която вече бе писано точно преди една година.

Това е било част от договорките преди сделката. Собственици на дистрибутора са фирми на Емил Димитров, съдружника му, свързан със СИК, Славян Теофилов и Евгени Стамов – подставено лице на Румен Николов-Пашата.

Румен Николов - Пашата

Два месеца след като в пресата бе разкрито кой е основният дистрибутор на цигари в България, фирмата смени името си на „Табак Логистик Груп“, а шеф й стана човекът на Пашата Евгени Стамов.

Конфликтът между Цветанов и Емил Димитров стартира преди година, когато от „Булгартабак“ решават да поемат дистрибуцията на едро в свои ръце, разбра се от сигурен източник. За целта си създават собствена фирма и така дружеството на Емил Димитров става излишно.

Все още не е ясно какви са отношенията на Борисов с Румен Николов-Пашата, който също участва косвено в бизнеса като съдружник на Димитров.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *