Подслушвач № 1 Сергей Кацаров – с две заплати от различни господари!

Сергей Кацаров

  Сергей Кацаров, шеф на службата в МВР, която подслушва незаконно политици, бизнесмени и общественици, вече трета година лапа по две заплати от държавата, и то съвсем официално, установи журналистическа проверка.

Още през 2010 година той е назначен от Симеон Дянков по поръчка на Цветан Цветанов за член на Държавната комисия по хазарта.

Кацаров е известен в МВР като протеже на бившия вътрешен министър и човек на шефа на ГДБОП Станимир Флоров. Преди да стане ухо номер 1 на републиката, е заемал висок пост в службата.

През 2012 става директор на службата СДОТО която подслушва, но не е напуснал другия си пост, става ясно от протоколите на Държавната комисия по хазарта, където той фигурира до последно.

Така Сергей Кацаров е вземал две заплати от държавата за две различни длъжности, освен частните поръчки, които е получавал от Цветанов да слухти и записва политически опоненти и бизнесмени, които не се отчитат в черната каса на ГЕРБ.

Сергей Кацаров и още 3 ченгета от службата за подслушвания в МВР ще бъдат разследвани за незаконно слухтене след проверка на прокуратурата по сигнал на Станишев.

За него обаче има и много други данни, че е нарушавал закона по поръчка на политическите си покровители от ГЕРБ.

Симеон Дянков

„Като член на Комисията по хазарта, Кацаров има пълен достъп до всички документи. Може да влияе на издаването на разрешителни. Имаше информация, не лично Васил Божков е изпищял.

После се раздели с голяма част от хазартния си бизнес. И това стана практика. Всички бяха наясно, когато назначиха ченге в Комисията по хазарта“, разказва бизнесмен, който е бил изнудван, за да получи“ лиценз от Комисията по хазарта, на която Кацаров е член. Според източниците ни в комисията Кацаров се е интересувал от отчети на хазартни фирми, които били следени изкъсо, а след това притискани с данъчнипроверки, докато не клекнат на властта.

„Сергей Кацаров е бушон по веригата на незаконните подслушвания. Той няма да предаде Цветанов, защото в служебното му досие и „Вътрешна сигурност“ има много компрометираща информация за него. Едва ли ще го осъдят, защото за 3 години и половина Цветанов е събрал достатъчно информация за всички съдии от наказателните отделения, за прокурори и дори за адвокати. Сега ще започне търговия с тази информация“, разказва бивш служител на МВР.

Цветан Цветанов

Схемата на незаконното подслушване с техниката на МВР била следната: Цветанов дава устно разпореждане на Кацаров, защото му е пряко подчинен. Кацаров има свои хора в СДОТО и възлага частната поръчка на тях. Записите от слухтенето на неудобни политици и бизнесмени се оформят в писмен вид, без подпис, печат и т.н., за да не остават следи. В Архива на СДОТО не се отразяват частните поръчки с техниката. Заплащането ставало на ръка с подставени лица. Обикновено приближени на властта бизнесмени, които са облагодетелствани от ГЕРБ, броели крупни суми, за да се слухти около конкурентите им и изпреварващата информация да се използва за участие в обществени поръчки.

Засега в прокуратурата няма конкретни данни за отделни случаи на подслушване, а само извод, че то е възможно.

Журналисти научиха, че на високо ниво в ГЕРБ се обмисля оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководни постове до 2 седмици. Той бил уговарян лично от Бойко Борисов да поеме отговорността, защото с присъствието си пречи на партията, която всеки ден губи от рейтинга си.

Бивши депутати от 41-вото народно събрание са убедени, че Цветанов няма да се оттегли, защото в личния си фонд имал достатъчно компромати от личния живот на Бойко Борисов, както и от близките му нерегламентирани контакти с лица от тежката организирана престъпност.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Подслушвач № 1 Сергей Кацаров – с две заплати от различни господари!"

  1. Поп Сланинкьо   06.05.2013 at 19:32

    Да не би да е само той?
    Проверете повечето директори по дирекции и ведомства, че им се пазят местата, за да имат избор.
    Една проста проверка може да направите за шефката на Инспектората на МИЕТ, която докато беше шеф на Изпълнителната агенция за МСП се водеше още и в Инспектората, сега е същото, тя е Гл. секретар на Мин. на спорта, защото временния министър на МИЕТ не можа да я изгони. Зад нея стоят много силни структури, които тя покри при един тръг в Белене, като шеф на Инспектората.
    Тъй че нищо ново под слънцето.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *