Гангстерът Демби с фирма на име „Дядо Мраз 681″ – отглежда кокошки във фермата си

Димитър Вучев - Демби

  Небезизвестният гангстер с богато криминално досие Димитър Вучев – Демби, който се прочу като обвиняем за 9 престъпления и бе основен свидетел в няколко наркодела, е решил да скъса с тъмното си минало и се е преквалифицирал във фермер.

ВИП разбойникът със скандален имидж, чието име се свързваше с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побоища, си е купил ферма за кокошки в село Динката, известно, като родното място на Кочо Честименски, научихме от достоверен източник. Демби е регистрирал фирма с шегаджийското име „Дядо Мраз 681″ с основен предмет на дейност животновъдство и отглеждане на фуражни култури, а идеята му била да започне легален и порядъчен бизнес.

Макар че имал и други дружества, фирмата с нестандартно име била единствената на гангстера, която развивала дейност в момента. Близки на Демби разкриха, че преди месец той е кандидатствал за земеделска субсидия по линия на Европейския съюз. Хора на Вучев усърдно обикаляли пазарджишкия район и предлагали високи цени за изкупуване на земеделска земя за Демби.

Поли Пантев

Преди 4 месеца мафиотът бе окончателно оправдан по обвинението за опита за убийство на друг известен гангстер – Илиян Варсанов. Преди година Демби бе привлечен като обвиняем за общо 9 престъпления. Става известен в престъпния свят в нощта на 16 срещу 17 септември 2001 г, когато един от наркодилърите в София – Леонид Фотев – Льоня Джуджето (кум на известния шеф на контрабандата – Мето Илиянски), и приятелката му Албена биват заклани в дома им в квартал „Красна поляна“ в София. През 90-те Димитър Вучев е сочен за наместник на Поли Пантев и отговаря за важни улични зони като „Лагера“, „Емил Марков“, „Лозенец“ и „Стрелбище“.

На 24 февруари 2006 г. Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение постоянен арест на Димитър Вучев по подозрение, че е поръчал убийствата на трима души. Две седмици по-късно той си тръгва от следствения арест, а съдът определя за Демби най-леката възможност мярка за неотклонение – подписка.

Демби влезе в ареста от състав на СГС и след убийството на Иван Тодоров-Доктора през 2006 г. Показания срещу него даде Велин Добрев, който пък е защитен свидетел на обвинението срещу братята Маргини. Година по-късно Демби и съпругата му се отървават на косъм от атентат на „Симеоновско шосе“.

През 2010 г. името на Демби отново нашумя покрай делото на Златомир Иванов. Вучев бе основен свидетел на прокуратурата и заяви пред съда, че е чувал за организация за убийства и разпространение на наркотици с наименованието „Фирмата“ – ръководена Баретата. Демби дори нарече пред съда Златко Баретата „Дон Корлеоне на българската мафия“. Той, призна каква е същинската причина да е във война е него – а именно, комбината му с Антон Милтенов-Клюна, обаче Баретата е завзел териториите им и прецакал бизнесът им.

Вучев престанал да се замесва с наркотици още през 2002 г, веднага когато станал „женен и сериозен мъж“. Ден след скандалното си явяване под засилена охрана в съда, Демби мистериозно изчезна.

През 2011 г. Вучев се яви пред съда като свидетел по делото срещу братята Маргини, Бисер Илиев, Иво Карагеоргиев и Стефан Рангелов. Те бяха обвинени в подготовката на убийствата на Иван Тодоров – Доктора, ген. Любен Гоцев и Никола Дамянов. Вучев стана свидетел, след като се разбра, че следствената разработка срещу Маргините е започнала през 2005 г., след негов сигнал за готвени покушения.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *