Ваньо Танов прави купони за митничари с държавни пари

Ваньо Танов

  Пореден луксозен купон за шефовете на дирекции в митниците организира началникът им Ваньо Танов миналия четвъртък. Разгулът, замаскиран като ежемесечно национално съвещание за отчитане на приходите, този път беше в Бел чин баня, видя с очите си репортер.

В продължение на 2 дни поне 40 митнически босове ядоха и пиха с парите на данъкоплатците. Всеки един от тях бе настанен в хотелска стая поне за 100 лв. на нощ, а командировъчните им са по 25 лв. на ден. Целият масраф е платен от джоба на данъкоплатците.

„Откакто Танов е началник на митниците, тези събирания са редовни. Предходниците му провеждаха съвещанията в сградата на митницата в София, където има достатъчно подходящи зали за сериозно обсъждане на работата на служителите. За Ваньо Танов обаче не са важни резултатите.

Той чака с нетърпение да дойде всяко 15-о число от месеца, за да се отдаде на истински разгул.

Такива съвещания са се провеждали в Бургас, Троян, Търново, в цялата страна. Присъствали на тях дори говорят, че са се правили оргии като по времето на Римската империя“, разказаха възмутени служители от митниците.

На събиранията задължително имало и забавна програма, а най-често канените артисти били Мария Игнатова и Димитър Рачков. „Хората не са виновни, че са любимци на Танов. Идват, изпълняват си номерата и си тръгват. Вярно е, че за това получават солидни хонорари – разказват още служителите.

Те твърдят, че хаосът в митниците в момента е невероятен, а най-елементарната справка може да покаже, че през изминалите 4 години Ваньо Танов нито веднъж не е изпълнил задължителния план за приходите на Министерството на финансите.

„Харчи се безразборно, провеждат се безсмислени конкурси, на важни постове се назначават единствено близки на Ваньо Танов“, обясняват нашите източници. Главният секретар на Агенция „Митници“ Елена Кирилова вече 6 месеца изпълнява още една длъжност – и.д. началник на „Човешки ресурси“. Тя съвместява двата поста, въпреки че за втория е проведен конкурс, на който са се явили изключително подходящи кандидати. „Танов обаче я държи, за да получава още 1000 лв. над заплатата“, казват подчинените му. Един от най-абсурдните харчове е за т.нар. тестове па лоялност, на които са били подложени вече 50 хил. човека. Те са проведени от фирма, която избира Танов, и струват 500 хил. евро, извадени от бюджета на митниците. Първите 2 въпроса, на които отговарят служителите, са:„Закъснявали ли сте за училище“ и „Бягали ли сте някога от час?“

Редовите митничари са възмутени, че във време на криза се харчат космически суми за подобни елементарни препитвания, които са по-подходящи за ученици от основното училище.

В същото време шефове на митнически пунктове, любимци на Ваньо Танов, се хвалели публично, че за година успяват да откраднат повече от 1 млн.лв. покрай работата си. „Най-лошото е, че абсурдното ръководене на митниците мачка родното производство. Вносният алкохол например, и най-вече водката, многократно надхвърля този, който се произвежда в страната. Така е по-изгодно за шефовете, защото могат повече да крадат“, обясняват източниците.

Те са категорични, че твърденията им лесно могат да бъдат роверени от компетентните органи. „Огромните разходи за оргиите, които Ваньо Танов прави всеки месец са осчетоводени. Достатъчно е да се направи безпристрастна проверка и да се потърси отговорност на тези, които харчат за ядене и пиене пари на данъкоплатците. И това е само едно от безобразията, които Танов продължава да върши. То само от онези разговори с Борисов стана ясно какъв му е моралът. Но никой и досега не иска да направи истинско разследване на съдържанието им. А както Борисов, така и Танов е крайно време да си понесат отговорността“, категорични са митничарите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *