Пашата открадна контрабандата от Таки и Златко Баретата

Румен Николов - Пашата

  Съоснователят на СИК Румен Николов – Пашата е истинският господар на контрабандата в цяла България през последните 4 години, категорични са запознати с аферите на съдружника на бившия премиер Бойко Борисов.

Най-солиден дял в контрабандния внос се полага на цигарите без бандерол, които масово се продават в цяла България през последните 4 години. Казват, че Румен Пашата разполага с мобилна фабрика за производство на папироси, която се помещава на кораб в Черно море.

Огромният кораб, в който се произвеждат цигари, официално представяни за контрабанден внос от Виетнам и Китай, е закотвен във водите на Черно море, на няколко мили от пристанище „Варна“. С фабрика за цигари Пашата разполагал и край бреговете на Бургас и за нея отговарял мъж с прякор Гяура. Въпросният тип произвежда и менте бандероли съвместно с мъж на име Пейо, който се вози в баровски „Майбах“ за стотици хиляди левове. Цигарите с фалшиви бандероли са предназначени за руските пазари, а не за родния. Те имитират популярни български марки.

Христофорос Аманатидис - Таки

Веднъж произведени, нелегалните цигари с фалшиви бандероли се транспортират до Русия и бившите съветски републики по вода, а след това заминават за летището в град Казан, откъдето се разпределят. Тази далавера обаче е секнала преди година, след като акция на руските федерални служби за сигурност е осуетила голяма пратка с папироси.

По-любопитна обаче е контрабандната продажба на цигари в България. Тя минава чрез посредничеството на ромски кланове от цялата страна, които са ангажирани в бизнеса и като благодарност осигуряват хиляди гласове за ГЕРБ на изборите.

Циганите продават цигарите на Румен Пашата на общинските пазари в цяла България по утвърдена схема – ромски фирми наемат 3-4 павилиона на общински пазар, на който търгуват официално с плодове, зеленчуци или пък с цветя. По правило съседният обект – павилион или сергия, е оставен без наемател. Именно там се складират цигарите. Така дори при акция на ГДБОП папиросите да бъдат заловени, няма на кого да бъде написан акт. В редките случаи, когато заловят роми с цигари, ревизионният акт остава неплатен. Държавата няма как да си събере вземанията от мургавите търговци на плодове и зеленчуци.

Златко Баретата

Според думите на някогашния шеф на митниците Емил Димитров – Ревизоро, годишният оборот на престъпната империя на Румен Пашата от търговия с контрабандни цигари надхвърля 1 милиард лева!

От тези пари малка част отиват за ромите – около 10 стотинки на кутия. Лъвският пай от печалбата – тоест около 1 лев за всяка продадена кутия, се прибира от мутрите на Румен Николов – Пашата.

Могъща контрабандна схема действа и на столичната автогара, която също е под опеката на основателя на групировката СИК. За „багажа“, пренасян чрез междуградските и международните автобусни линии, отговаря Весо Каубоя. Той пък от своя страна отчита всяка седмица по 50 000 лева на Георги Харизанов.

Борисов заповяда на Ваньо Танов да върне на работа Вучката в един от нашумелите подслушвани разговори

Да, няма съвпадение на имената – става въпрос за скандалния бивш шеф на „Напоителни системи“, който бе уволнен след скандал преди около година. Харизанов е бивш шофьор на Румен Николов – Пашата, който активно движи далавери със земеделски площи и държавни водни басейни и ресурси.

Румен Николов – Пашата е съумял да изтласка от контрабандния бизнес на летище „София“ и на ГКПП „Кулата“ мафиотските авторитети Христофорос Аманатидис – Таки и Златомир Иванов – Баретата.

От 2 години насам Боби Белингата, който отговаряше за контрабандните канали на Таки, е сдал целия бизнес на Мишо Самбиста, който работи за Румен Николов – Пашата. В схемата на аерогара „София“ активно участва популярният футболист Бучката от „Витоша“ (Бистрица). Той нашумя покрай записаните разговори на Бойко Борисов. В един от тях Бойко заповяда на Ваньо Танов да върне на работа Бучката, а шефът на митницата погрешно взе ЕГН-то на Вучката за мобилния му телефон…

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Пашата открадна контрабандата от Таки и Златко Баретата"

  1. http://tinyurl.com/qvc4co9   24.11.2019 at 15:06

    Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks,
    However I am encountering difficulties with your RSS.
    I don’t know the reason why I am unable to join it.
    Is there anybody having the same RSS problems?

    Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *