Брендо лежи в италианския пандиз с легендарния мафиот Тото Риина

Евелин Банев - Брендо

Кокаиновият крал Евелин Банев – Брендо, който бе екстрадиран в Италия миналата седмица, е настанен в най-строго охранявания пандиз на Апенините – в италианския град Опера.

Гангстерът от Тополовград, обвиняем за трафик на над 4 тона кокаин с яхти от Южна Америка към Италия и Франция, знаково бил въдворен от италианските власти в пандиз, в който доживотна присъда излежава босът на босовете на Коза Ностра – легендарният „Кръстник“ Тото Риина от престъпната фамилия Корлеоне, който е прототип на Вито Корлеоне от епоса на Копола.

82-годишният Тото Риина, наричан Чудовището заради стотиците убийства, извършени по негово нареждане, обитава пандиза в малкото градче Опера край Милано от 1993 г. насам, когато бе осъден на доживотен затвор за кървавите атентати срещу магистратите антимафиоти Джовани Фалконе и Паоло Борсалино.

Тото Риина е наричан с прякора Чудовището, заради стотиците убийства

Затворът в град Опера е известен като най-строго охранявания пандиз в Европа, в зандана присъди изтърпяват почти всички знакови италиански мафиоти. Евелин Банев – Брендо е настанен в единична килия в сектора, в който се въдворяват престъпници, които чакат присъда и за които италианските власти имат основателни притеснения. че може да се опитат да избягат.

Затворът в Опера край Милано може да побере 2 000 лишени от свобода, за които се грижат рекордните 800 надзиратели. Изключителна рядкост е чуждестранен гангстер да бъде въдворен в пандиза на мафията, както е известен затвора в Опера, а настаняването на Евелин Банев – Брендо точно в този пандиз идва да покаже, че италианците третират 47-годишния бивш гимнастик от Тополовград като влиятелен и опасен престъпен бос.

Брендо ще прекара поне два месеца в зандана, докато местните власти му предявят обвинения, след което отново ще бъде върнат в България, където срещу него се гледат няколко дела. Източник от родното МВР разкри, че Евелин Банев все още не се е запознал изцяло с обвиненията, които ще му бъдат предявени от италианската прокуратура.

Засега се знае, че италианците третират Брендо като тартор на наркомрежа, действала в периода 2004-2008 г. и внесла в Италия 4 тона кокаин. Според антимафиотите от Апенините в гангстерската структура на Евелин Банев са се трудили над 40 престъпници, като дясна ръка на Брендо е мафиотският бос от Падуа Антонио Мелато, представител на така наречената Пета мафия на Ботуша.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *