Братя Галеви напуснали Гърция след като разбрали, че ще ги съдят за пране на 35 млн. лева

Пламен Галев и Ангел Христов

  Дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов, които избягаха след осъдителните присъди за рекет, наложени им от Върховен касационен съд, са засечени за последно преди около 2 седмици в Гърция, когато са хванали ферибота от Пирея за Венеция.

Това разкриват родни антимафиоти, които издирват безрезултатно вече повече от месец бившите командоси. Неотдавна Пламен Галев и „брат“ му Ангел Христов бяха пуснати за дирене в цял свят чрез системата на Интерпол, а срещу гангстерския тандем бе образувано и дело за пране на 35 милиона лева.

Последната постъпила информация от сътрудници на МВР от подземния свят, свързана с Галеви, е, че в края на май мафиотите са се качили на ферибот, собственост на шипинг компанията „Суперфаст Фери“, който е извършвал туристически круиз Пирея – Венеция. Проверка на родните служби за сигурност и гръцките им колеги е установила, че лица с описанието на Пламен Галев и Ангел Христов действително са се качили на ферибота за Италия, но под чужда самоличност. От екипажа на туристическия ферибот са разпознали по снимки Галеви, които се качили на кораба за Италия на 27 май. Дупнишките феодали имат от години стабилни връзки на Апенините, тъй като именно оттам внасяха возилата за автокъщите си. В Италия Галеви работеха чрез партньора си Мариян Вилицата от Милано, който обаче преди 3 години бе „разжалван“ и глобен с 500 000 евро заради дързостта си да отклонява пари от съмнителния си съвместен бизнес с гангстерите.

Според италианската полиция, с която родните антимафиоти си сътрудничат отлично, Галеви са използвали Италия само като междинна спирка за бягството си. Следите на разбойниците се губят на Апенините, но е най-вероятно от Италия Галеви да са се запътили към ЮАР или пък към Дубай. Подозренията, че мафиотите са на Сейшелите, едва ли са основателни – животът на островите в Индийския океан е твърде монотонен и не предлага възможности за развитие на мастити представители на организираната престъпност, каквито са „братята“.

Според информатори на МВР Галеви са се укривали доста време в гръцкия курорт Аспровалта преди да предприемат пътуване с ферибот до Венеция. Вероятно бившите барети са чакали съратници да обезпечат маршрута им.

Същевременно полицейски източник разкри, че в момента тече мащабно разследване за теч на информация в МВР и в прокуратурата по отношение на Галеви.

Антимафиотите са убедени, че гангстерите не са избягали заради влезлите в сила осъдителни присъди от по 5 години затвор, а заради предупреждение, че ще бъдат обвинени от Спец прокуратурата за пране на 35 милиона лева.

„Братята си бяха уредили да почиват в затворническото общежитие в Самораново, което е само на километър от имението им в Ресилово, на тях им се събираше да лежат по-малко от година и половина и те се бяха примирили с този факт.

Заради това даже ремонтираха общежитието в Самораново. Двамата избягаха, когато някой им е подшушнал, че ще им бъдат повдигнати и по-сериозни обвинения, и то от Спец прокуратурата и че съдебният процес ще тече по бързата процедура“, разкрива столичен следовател.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *