Босът на “Лудогорец” Кирил Домусчиев е загазил сериозно, ако е дал пари на “Миньор” да бие ЦСКА!

Кирил Домусчиев

  Наемното убийство на ЦСКА срещу „Миньор“ в Перник може да излезе со­лено на „Лудогорец„, стига да се докаже, че Кирил Домусчиев е дал пари на перничани да бият „червените“.

 Публична тайна е, че в „Миньор“ намазаха премия от Разград за победата с 2:0 срещу лидера от София. Домусчиев също не крие, че ко­гато има възможност, стимулира трети от­бори да бият преките конкуренти на тима му. По думите му в това няма нищо не­редно. Да, ама не!

 Според ФИФА и УЕФА това си е чиста проба подкуп и погазване на феърплея, което се на­казва дори с изваждане от първенството.

 Разпоредбата на ФИФА срещу т.нар. „мокри поръчки“ датира още от 22 юни 1998 г. Само че България, както винаги, не е мястото, в което законите се спазват!

 В случая от въпросната година е намесен дори и националният отбор на страната ни. Тогава на Световното първенство във Франция предстоят последните мачове от нашата група: Испания – България и Нигерия – Парагвай. Нигерийците водят в класирането с 6 точки и са сигурен първе­нец. Втори е Парагвай с 2 точки, а на последните две места са Испания и България с по 1 точка.

 Три дни преди послед­ните двубои шефът  на футболната федерация на Парагвай д-р Николас Леос долага във ФИФА, че испанци и българи обещават премии на Нигерия.

  Ставало въпрос за обща сума от около 200 000 долара, срещу която африканците трябвало да треснат Парагвай. Така победителят от мача Ис­пания – България щял да се класира втори и да продължи напред. Според кулоарната информация  150 000 долара идвали от испанците, шефът на БФС Иван Славков – Батето обещал чек за още 50 000. Отделно от това двата отбора поели ангажименти да играят приятелски мачове с Нигерия, а парите от тв-правата да отидат изцяло за африканците.

 Уплашен, че футбо­листите от Нигерия ще се хвърлят здраво за парите, д-р Леос свиква извънредно заседание на ръководството на ФИФА. По онова време парагваецът има мощни позиции, той е шеф на южноамериканската футболна асоциация.

 КОНМЕБОЛ и член на Изпълкома на ФИФА. Заседанието на 22 юни 1998 г. в Париж се води от току-що избраният нов президент на световната централа Сеп Блатер. След два часа дебати ФИФА излиза с решение, което гласи: „Подобни действия противоречат на правилата на феърплея“.

 Испанците, българите и африканците са заплаше­ни, че ще бъдат жестоко наказани, ако се докаже извършване на „мокра поръчка„. Не само с глоба, ами направо с изритване от световното. В крайна сметка Нигерия сваля гащи с 1:3 пред Парагвай. Това изхвърля испанците въпреки победата им над България с 6:1.

 УЕФА също казва, че „между подкуп и сти­мулиране няма никаква разлика“. Излиза, че Кирил Домусчиев всъщност е вкарал подкупи в играта, ако е давал премии на „Миньор„.

 Европейската централа постанови това още през ноември 2007 г, когато от Русия обещаха много пари на хърватите да бият Англия на „Уембли“ в квалификациите за Евро 2008. Вицепрезидентът на „Лукойл“ Леонид Федун пък оферира в добавка четири мерцедеса за най-добрите играчи на Хърватия.

 Англичаните изпищя­ха здраво, след което УЕФА разпореди: „Всяка допълнителна мотивация от трета страна се смята за подкуп. За това в дис­циплинарния правилник на УЕФА са заложени различни наказания – от официално предупрежде­ние, до забрана за учас­тие в официални турнири за определен срок“. В Москва си скриха парите и изчакаха как ще свърши мачът в Лондон. Гол на Младен Петрич донесе победата на Хърватия с 3:2 и руснаците заминаха на европейското за сметка на Англия.

 Според източник информациите за раздаване на подкупи в българското първенство са стигнали до УЕФА и ако това бъде доказано, няма да е невероятно „Лудогорец“ да бъде изваден от евротурнирите.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Босът на “Лудогорец” Кирил Домусчиев е загазил сериозно, ако е дал пари на “Миньор” да бие ЦСКА!"

 1. Dorian   21.05.2012 at 19:26

  само Лудогорец, с пари или без пари човека е купил добри играчи и сега жъне успехи.Аз съм от Разград и съм горд с отбора ни и с Домусчиев

  Отговор
  • Йорданов   23.05.2012 at 21:39

   А къде са момчетата които играха в „Б“ група и вкараха отбора в „А „миналата година? С много пари и баба знае…

   Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *