Бомбеният ад край Сливен бил умишлен – прикриват оръжейна афера на милионера Десислав Делев

Жестоката експлозия тепърва ще бъде разследвана от службите за сигурност

Оръжейна афера за десетки милиони левове е в основата на адската експлозия край Петолъчката, която разтърси Сливенския регион. Дни след унищожителния взрив, избухнал в склад за боеприпаси край сливенското село Лозенец, трима от работниците все още се водят в неизвестност, макар неофициално да се знае, че изчезналите са загинали на място в оръжейния склад.

Източници от Министерството на отбраната са категорични, че основната версия за жестоката експлозия, която трябва да бъде разследвана от службите за сигурност, е умишлен бомбен атентат.

Съмненията, че взривът е умишлено предизвикан, а не е плод на „човешка грешка“, идват от биографията на собственика на склада за унищожаване на военни муниции – скандалния оръжеен търговец Десислав Делев.

Ген. Торлаков бракониерства в горите над Старосел

 Не, няма майтап – един от основните оръжейни търговци в България и официален представител на „Берета“ хем продава оръжия като частник, хем от години сключва договори за милиони левове за унищожаването на боеприпаси с българската армия.

Десислав Делев, който е собственик на оръжейното стрелбище „ВИП“ в София, неизменно печели апетитни обществени поръчки за утилизация на оръжия и боеприпаси. За последните 5 години баровецът е 10 милиона лева от тази си дейност.

„Той предлага най-изгодни цени за унищожението на оръжия, тъй като на практика не ликвидира бракуваната стока, а я препродава контрабандно. Най-вероятно заради това е взривен и складът в Лозенец – трагедията се случи малко след като от ДАНС стартираха разследване за износа на гранати, ракетни установки и патрони за бившите съветски републики“, твърдят конкуренти на оръжейния бос Десислав Делев, собственик на фирмата „Берета трейдинг“.

Десислав Делев

 Оръжейният търговец Делев е продукт на генералския кръг „Майна“, който от години командва Военно министерство. Неформалният Генерален щаб на армията на далаверата е ситуиран в Пловдив и от поне десетилетие дирижира важните процеси в армията.

Многозначителен факт е, че именно кръгът „Майна“ лансира преди години Николай Гигов като оръжеен търговец. Към днешна дата обаче Гигов е недолюбван от генералите, тъй като след като се издигнал, спрял да им отчита рушветчийските такси „уважение“ и „първи милион“. Гигов се ползва с подкрепата единствено на Валентин Радев – Вальо Паркинга, който също е продукт на кръга „Майна“.

Пловдивският генералски лобистки кръг в армията е оглавяван от ригаден генерал Пламен Торлаков бивш началник на специалните въоръжени сили в града на тепетата. Видни членове на влиятелния задкулисен кръг са още армейските генерали Запрянов и Бъчваров, без които няма вариант да мине сделка над 1 милион лева във Военно министерство.

Триото генерали поддържа близки отношения с Володя Стоянов, брат на Румен Петков, който нееднократно е прикривал далаверите им чрез влиянието си във Военна прокуратура.

Кръгът „Майна“ се допълва от полковник Димитър Ватралев, бивш началник на финансовия отдел на Сухопътни войски, както и от генерал майор Евгени Манев, някога ръководител на Военна академия.

Членовете на пловдивският генералски кръг работят ударно с оръжейния търговец Десислав Делев, а според оперативни разработки даже осигуряват контрабандно продажбата на оръжия от родната армия зад граница чрез фиктивна утилизация.

Най-голямата финансова афера във Военно министерство, свързана с Десислав Делев и с Пламен Торлаков, е кражбата на паладий и злато, организирана през 2006 г. от военни поделения. Аферата е на стойност близо 15 милиона лева, а заради участието си в схемата полковник Димитър Ватралев получи като подарък от „Берета трейдинг“ апетитен парцел в Равда, върху който на 5-етажен хотел.

Освен че унищожава боеприпаси на армията, Десислав Делев продава изгодно и муниции на Военното министерство. Оръжейният търговец снабди умиротворителната ни мисия в Афганистан с очила за нощно виждане на стойност 4 милиона лева през 2006 г. Делев е посредничил и при сделка с джипове „Мерцедес“, сключена от Веселин Близнаков.

Върхът на сладоледа обаче е постигнат при продажбата на…890 чифта ски за военния ни контингент в Афганистан. Според договор между Министерството на отбраната и фирма от орбитата на Десислав Делев хазната плаща над 1 милион лева за доставката на ски и щеки в пустинята. Титуляр по договора е българска фирма за производство на ски пособия, но подизпълнител по доставката е оръжейният бос Делев.

След драмата с бомбения ад в оръжейните складове край Петолъчката близки на работниците в цеховете на фирмата „Берета трейдинг“ твърдят под сурдинка, че преди взрива нощем в базата често са влизали камиони и бусове. Те са товарили стрелково оръжие и боеприпаси и са го изнасяли за Косово. Други подмятат, че в последните месеци през пристанището във Варна в посока Грузия са товарени оръжейни товари, предназначени за унищожаване.

За да се прикрият следите от контрабандната продажба на оръжие и муниции, бил организиран и атентатът в оръжейния склад край Сливен. Някои смятат, че взривовете са активирани след заложена бомба с часовников механизъм.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Бомбеният ад край Сливен бил умишлен – прикриват оръжейна афера на милионера Десислав Делев"

  1. Kolyo Nikolov   10.06.2012 at 13:10

    Наглост,Нахалство,Дебелашко-безсрамие,Генерали-мутрагени,–ИЗРОДИ-УБИЙЦИ !!! Цяла България знае кой е виновен,само ВИНОВНИТЕ нищо не знаят и правят “тъпи“ изказвания….Абее…тъпоумници,,,,това да не ви е фабрика за шивашки иглички…,най-малко се съобразете,че има хора които са работили със вас и ‘около’ вас..,!!! Очакваме най-скоро и Вашият Бог Благотворител да направи компетентното си генералско изказване по този много ***загадачен*** случай !!!

    Отговор
  2. Kolyo Nikolov   10.06.2012 at 13:25

    Хайе сега де ,не тормозете бедните хорица,това са „стари“ изветряли,“градушкени“–ракети–))),,,, много ми е съмнителна ,,,що ли ми се чини,че май пак ще да е нашенска ми ти работа….дали да не взем да си помислим,че то пък точно как тъй се случи такова “недоразумение“ между ТИЯ от– *ПЕТОЛЪЧКАта*….чеее…то дааалиии,еее…ракета “градушки“…,,.или пък що да не еее… ракетки… напримееер: *ГРАД* !? Майтап,майтап..ама като гледах видеото/любителско/ доста си *трещеше* и все още се питам–те тези *снаряди* на какъв принцип са ги обезвреждали !?? „Разсконцентриран“ и „“Разпръснат““ в цялата горска месност наоколо…!? Какви са тия *Фирми* какви са тия *Складове*,чиййй ЛИ са,на кого ЛИ са ,,,Ц.Цветанов половин час ръси глупости,К.Милков/бивш генерал/-само се пулеше малоумно,а А. Анев се изказа подобно на случаен полски пъдарин от бустана наоколо! Очаквм да чуя и великочайшото некомпетентно мнение на още един бивш генерал и случайно-Министър председател Б.Б.-напр.:“Работиме по въпроса за разкриване и *утучняване* чия собственност са тези складове на МНО или на някой “пъдарин“ от там близкото село Пъдарево…“( край на цитата) !!!…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *