Бой за Ролекса на дядо Николай

Пловдивският владика прежали скъпарското бижу, за да се покрие сметката за ток на църквата „Света Марина“

  Въпреки, че печално известният „Ролекс“ на пловдивския владика дядо Николай смени собственика си, той предизвиква куп скандали. Светският хроникьор Евгени Минчев е поискал да откупи златния ръчен часовник на митрополита, който тези дни дари на храма „Света Марина“ в Пловдив.

Владиката подари тиктакащото си бижу, за да бъде покрита високата сметка за ток на църквата от около 3000 лв. Дядо Николай прежалил скъпарския часовник, който му бил подарък, след като председателят на църковното настоятелство архимандрит Арсений проплакал, че сумата е непосилна за неговия джоб.

„В случай, че при продажбата на часовника, една от малкото лични вещи на владиката, се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност“, заяви архимандритът.

 

Часовникът на духовника разбуни духовете за пореден път

Евгени Минчев веднага телефонирал с оферта да откупи ролекса за 5000 лв., но за негова изненада получил отказ. Паркетният лъв бил баламосан с обяснението, че часовникът засега не се продава и вероятно ще да бъде разигран на търг някой ден. Желанието на Евгени Минчев, който е израснал в сиропиталище, било да го откупи и подари на дядо Николай, тъй като знаел, че за него ролексът има сантиментална стойност.

„Кой знае дали дядо Николай е подарил ролекса си. Сигурно затова са отказали да го продадат, а уж бяха на зор за пари“, коментират върли противници на дядо Николай.

„Уикенд“ научи, че скандално известният часовник ще бъде продаден за 6000 лв. от портала на българските общини Kmeta.bg. Екипът на интернет сайта решил да го подари на абитуриент, който ще бъде избран от журналисти от национални медии. Минчев бил убеден, че отказът на митрополията съвсем не е случаен. Преди 15 години той направил дефиле с мъжка мода, на което манекените носели цветни, а не черни калимявки, а дядо Николай поискал спешна среща с него.

Евгени Минчев

„Имахме среща в една сладкарница и той ми каза, че не е редно да се вземе такъв атрибут и да се прави от него мода. Стори ми се свестен и разбран човек“, спомня си Евгени Минчев. Пловдивската митрополия обаче запази мълчание по казуса с ролекса и Евгени Минчев.

Миналата година златният „Ролекс“ на духовника стана повод за ожесточени дебати. Владиката, на когото бе лепнато прозвището Дядо Николай с ролекса, изби рибата по време на откриването на учебната година в Семинарията, а бутиковите му ръкавели със скъпоценни камъни и скъпарският часовник за десетки хиляди долари станаха повод за коментари относно охолния живот, който владиката на най-голямата епархия у нас води.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *