Авер на Красьо Черния – защитник на Сергей Игнатов в скандала с кражбите от фонд „Научни изследвания“

Красьо Черния

  Приятел на съдебния лобист Красимир Георгиев – Красьо Черния, се оказа пръв защитник на далаверите във фонд „Научни изследвания“. Докато цялата научна общност скочи срещу министъра Сергей Игнатов и кражбите във фонда, единствено Националното представителство на студентските съвети яростно се впусна да го защитава. Председател на тази студентска организация е д-р Ангел Георгиев. Освен пръв приятел на Красьо Черния, той е и протеже на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов.

Ангел Георгиев

Скандалът във фонд „Научни изследвания избухна, след като се оказа, че са финансирани 95 проекта с почти 15 милиона лева, при положение че са кандидатствали 1024. Докато научната общност протестираше и искаше оставката на Сергей Игнатов, единствено Националното представителство на студентските съвети, начело с д-р Ангел Георгиев, се застъпи за крадците. Въпросният Георгиев е възпитаник на Стопанската академия в Свищов. От 2002 г. досега той се води студент, но в същото време е назначен на трудов договор за директор на отдел „Медиина политика и реклама“ на Академията.

Приятелството му с Красьо Черния е още от родния им град Плевен. Двамата са отличници в катедра „Финанси“. Там компания им прави и фолк певицата Магда – по това време гадже на Красьо

Ангел Георгиев и Сергей Игнатов (вдясно)

Черния. След това Красимир и Ангел стават докторанти в същата катедра. Запознати с дисертациите на двамата са категорични, че става въпрос за една и съща разработка – с идентична структура, еднакви тези и незначителни различия в структурирането на изреченията.

Точно когато двамата стават докторанти, Красьо Черния сключва договор с ректора Адамов за ремонт на студентските общежития. Договорът е за няколко милиона.

Днес в Свищов никой не е изненадан, че точно протеже на Адамов и Красьо се хвърли да защитава Сергей Игнатов. Министърът от години се прави, че не забелязва аферите на свищовския ректор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *