Спермата – най- добрият антидепресант!

Сексът прави жените щастливи, поне до такива изводи са стигнали учените от Щатския университет в Ню Йорк. Но на какво точно установили, че се дължи това щастие? Изненадващо – не на честота на правене на секс, а на поетата сперма!

сперма

Изследване сравнява сексуалния живот на 239 жени – как се отразява на менталното им здраве. Учените откриват много любопитни факти – как спермата променя мозъка на жените. Разкриват, че течността съдържа вещества, които повдигат настроението, нежността, а и съдържа три антидепресанта.

За ненаситно желание за секс – „Еректин – Макс“

Според изследването още, жените, които правят секс без презервативи, са по- щастливи от тези, които го правят с предпазното средство. „Знаем, че здравите хора са по- сексуално активни. Но не знаем кое е първото – Здравите хора искат повече секс? или Сексът подобрява здравето?

Но да се върнем на темата за секса и щастието на жените. Спермата съдържа мелатонин (помага при безсъние), серотонин (най- известният антидепресант) и кортизол. От медицинска гледна точка, спермата е идеален антидепресант.

Секс без презерватив, епизоди на тъга или депресия, също попадат в списъка с резултатите от изследването. Жените, които не използват презерватив през повечето време, са по- щастливи от тези, които го използват редовно. Учените стигат до извода, че не честотата на правене на секс прави жените щастливи, а количеството сперма, което поемат.

Донор на сперма. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/LeThhhLzbaQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *